Correus dissenya un segell dedicat a la paella

El preu del segell es d'1,5 euros, tarifa per a una carta normalitzada dirigida a països fora d'Europa
11 octubre 2019 16:52h
Espanya i Portugal (UPAEP) emeten una sèrie filatèlica amb segells basats en una temàtica comuna que enguany gira al voltant dels menjars tradicionals. / EFE

VALÈNCIA (EP). Correus ha emés aquest divendres un segell dedicat a la paella, amb el qual dona "difusió internacional a aquest plat tradicional que és, a més, un senyal d'identitat per a la Comunitat Valenciana", segons ha informat la companyia en un comunicat.

El segell té un valor facial d'1,50 euros que es correspon amb la tarifa per a una carta normalitzada dirigida a la resta de països fora d'Europa. El segell, que s'emmarca en la sèrie Amèrica UPAEP, recull una imatge d'una paella, amb una cullera en primer pla.

Des del 1989, els països membres de la Unió Postal de les Amèriques, Espanya i Portugal (UPAEP) emeten una sèrie filatèlica amb segells basats en una temàtica comuna que enguany gira al voltant dels menjars tradicionals.

Sobre la paella, Correus destaca que s'ha parlat molt del seu origen i les seues variants. Així mateix, afig que, a foc lent, amb llenya dels tarongers, la paella "solia menjar-se a la vesprada després d'una dura jornada de treball en el camp". "Segons els puristes, aquest és l'origen de l'autèntica paella valenciana", assegura la companyia.

Correus també es refereix a l'origen del terme. Segons assenyala, "és probable que siga el llatí patella però "existeix una teoria romàntica que diu que un home va preparar aquest plat per a la seua nóvia i obtindre així el seu afecte, per la qual cosa la paraula paella podria derivar de la frase 'per ella' o 'per a ella'".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next