Correus gestiona 81.744 sol·licituds de vot per correu al País Valencià per a les eleccions del 26 de maig 

Els sol·licitants del vot a distància tenen fins al 24 de maig per a dipositar les paperetes 
16 maig 2019 14:43h
Aquest dijous acaba el termini per a sol·licitar el vot per correu. / EUROPA PRESS

MADRID. Correus ha gestionat al País Valencià fins a aquest dimecres 81.744 sol·licituds de vot per correu per a les eleccions europees, autonòmiques i municipals del proper 26 de maig. Al conjunt de l'Estat, la xifra ascendeix a 961.218 sol·licituds. Segons ha explicat Correus en un comunicat, a aquesta xifra se li sumaran les sol·licituds que s'admeten aquest dijous, últim dia per a sol·licitar el vot per correu.

Les autonomies que més han rebut sol·licituds de vot per correu fins a aquest dijous són Madrid, amb 182.246 peticions; Andalusia, amb 161.314, i Catalunya, que ha gestionat 101.491 sol·licituds. Una vegada rebuda la documentació electoral, els sol·licitants tenen fins divendres que ve, 24 de maig, per a dipositar el sobre amb el seu vot en qualsevol de les oficines de Correus, encara que l'empresa d'enviaments ha aconsellat no esperar fins a l'últim dia per a evitar que es formen llargues cues. Fins al moment, s'han admés 107.175 vots per correu que els ciutadans ja han dipositat en les oficines de Correus amb el seu vot dins.

Tots els recursos de Correus 

Correus ha posat tots els recursos organitzatius, tecnològics, materials i humans necessaris per a garantir el compliment que tots els vots per correu sol·licitats arriben a temps als ciutadans i a les delegacions.

Així, ha realitzat 4.000 contractes extra de reforç en tot l'Estat i ha adoptat mesures especials en les oficines, on preveu una major concentració del vot per correu, com ara finestretes exclusives per a aquesta gestió o funcionaris que es dedicaran en exclusiva a atendre aquestes peticions, anomenats 'ambaixadors postals'.

A més, Correus ha gestionat anteriorment el repartiment de les targetes d'inscripció en el cens i els enviaments de propaganda electoral, a més de les comunicacions a membres de les meses electorals, l'enviament als Ajuntaments de la llista del cens i la recollida de la documentació en el dia de les eleccions.

next