Correus llança una oferta d'ocupació per a incorporar 225 treballadors a València i 156 a Alacant

Les noves incorporacions a la plantilla corresponen a la taxa de reposició que es va concedir a l'empresa l'any 2016
30 setembre 2019 13:51h
La majoria de les ocupacions es destinaran a funcions de carter de repartiment. / CORREUS

VALÈNCIA. Correus ha posat en marxa la seua anunciada oferta d'ocupació corresponent a enguany, per la qual incorporarà 4.055 nous treballadors laborals fixos en el seu major procés de selecció des de 2004, segons informa la companyia postal pública i CCOO.

Les noves ocupacions oferides es reparteixen per pràcticament tot l'Estat, amb 225 llocs nous a la demarcació de València i 156 a la d'Alacant. El gruix, uns 2.818 llocs, es destinaran a funcions de carter de repartiment, mentre que altres 725 seran per a agent de classificació postal i els 662 restants, per a personal d'atenció al client.

Correus posa així en marxa el procés de selecció de l'oferta d'ocupació anunciada el mes de febrer passat, amb l'obertura aquest dilluns, 30 de setembre, del termini per a presentar candidatures per a participar en el procés de selecció, que s'estén fins al pròxim 10 d'octubre.

Correus aborda la nova oferta d'ocupació després que el passat 1 de març començaren a treballar en l'empresa els 2.295 nous treballadors fixos, més la meitat d'ells carters, seleccionats en l'oferta d'ocupació i consolidació de llocs temporals resolta l'any passat.

Correus incorpora tots aquests nous treballadors en funció de la taxa de reposició de plantilla que anualment li concedeixen els Pressuposts Generals de l'Estat i en virtut de l'acord que la companyia va aconseguir amb els seus sindicats el mes de desembre passat, pel qual es va comprometre a generar un total d'unes 11.200 ocupacions fixes fins a 2020.

Així, els 2.295 treballadors que estan a punt de passar a formar part de la plantilla de Correus són els corresponents a la taxa de reposició que es va concedir a l'empresa l'any 2016, si bé el procés de selecció es va demorar i es va realitzar l'any passat. D'igual forma, els 4.055 empleats que l'operador postal seleccionarà enguany són els derivats de les taxes de reposició dels anys 2017 i 2018.

Dues ofertes en un sol procés

No obstant això, Correus ha decidit escometre conjuntament les ofertes d'ocupació corresponents als dos anys anteriors, unificant-les en un únic procés "per raons d'eficiència, interés general i de racionalitat de processos", segons va explicar en el seu moment l'empresa. Així, del total de 4.055 nous empleats que la societat seleccionarà enguany, 1.869 corresponen a la taxa de reposició del 2017 i altres 1.612 treballadors, a la del 2018.

Els 574 llocs restants són fruit d'aquest acord laboral aconseguit amb els sindicats, en concret, del pla d'estabilització de 4.574 ocupacions que la societat s'ha compromés a escometre en el període 2018-2020. 

Madrid i Barcelona concentren el major nombre de places en la nova oferta, amb 831 i 626 llocs, respectivament, per davant de València (225 llocs), Sevilla (190) i Alacant (156).

Correus escomet aquestes reposicions i reforços en la seua plantilla, una de les majors del país, mentre aborda un nou pla estratègic centrat en la internacionalització, a reforçar la seua posició com a agent logístic de compres en línia i a ampliar la diversificació de les seues oficines a noves funcions.

En un comunicat, CCOO va instar la societat postal a "seguir en aquesta línia de compliment de compromisos" per a, amb les convocatòries acordades i pendents per als dos pròxims anys, recuperar les 15.000 ocupacions que, segons el sindicat, es van perdre durant la crisi.

next