Correus rep 1.222.937 vots per a les eleccions del 28 d'abril, la segona xifra més alta de la història

Les paperetes arribaran als col·legis electorals just quan òbriguen les portes
26 abril 2019 19:17h
A la xifra encara s'han de sumar els vots dipositats al llarg d'aquest divendres. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Correus ha rebut un total d'1.222.937 vots per correu per a les eleccions generals i valencianes que se celebren el pròxim 28 d'abril fins a les dotze de la nit del dijous 25 d'abril, encara que el termini per a tramitar-lo ha acabat aquest divendres a les 14.00 hores, la qual cosa suposarà un augment de la xifra.

En un comunicat, Correus ha assegurat que aquest nombre de vots representa la segona xifra més alta de vot per correu registrada en la història de la democràcia espanyola. A més, ha recordat que a la xifra encara s'han de sumar els vots dipositats al llarg d'aquest divendres.

Dels vots per correu admesos, la Societat Estatal té ja en custòdia –en les seues oficines postals de destinació– 935.375 sobres, que seran enviats el diumenge 28 a les meses electorals corresponents. En total, s'han establit 60.038 taules distribuïdes entre els 23.196 locals del territori espanyol.

Dispositiu per a la jornada electoral

Correus ha ressaltat que el seu treball continua el diumenge 28 d'abril, per a entregar els vots cursats per correu en les meses electorals i, una vegada finalitzat l'escrutini, recollir una còpia de l'acta.

Per a això, Correus ha establit un desplegament especial dels seus empleats, integrat per més de 17.000 treballadors que estaran ocupant els llocs de personal de repartiment i en oficines. A més, mobilitzarà tots els vehicles de la seua flota que siguen necessaris per a la correcta i ràpida distribució dels vots.

En el moment en el qual s'òbriguen els locals electorals dels 8.131 municipis de l'estat espanyol, a les 9 hores, un primer equip de treballadors de Correus entregarà els vots en custòdia. Així mateix, un altre grup farà arribar a les meses electorals aquells vots per correu que pogueren rebre's durant el transcurs de la jornada. En finalitzar un últim equip s'encarregarà de recollir el tercer sobre amb una còpia de l'acta de l'escrutini. Correus també serà l'encarregat de la custòdia d'aquests sobres i del seu posterior lliurament, el dilluns a primera hora, a les Juntes Electorals corresponents.

next