Les Corts debatran sobre la posada de banderes als col·legis i sobre la condemna de la gestació subrogada

El primer ple ordinari tindrà lloc el dijous 26 de setembre i estarà exclusivament dedicat a debatre les iniciatives presentades pels sis grups parlamentaris
17 setembre 2019 18:40h
Aquesta setmana acaben les compareixences de consellers a les Corts. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Les Corts celebraran el primer ple ordinari de la X Legislatura el pròxim dijous 26 de setembre, una sessió que estarà exclusivament dedicada a debatre les diferents iniciatives presentades en els últims dies pels diferents grups polítics. Entre elles, la proposició no de llei anunciada per Unides Podem per a condemnar la gestació subrogada i la proposta de Vox per a garantir "l'obligatorietat" que les banderes oficials ondegen en tots els col·legis. 

En el primer cas, Unides Podem ha acordat presentar a tots els parlaments del territori espanyol aquesta proposta per a condemnar l'"explotació reproductiva de les dones". Quant a la iniciativa de Vox, la formació ultradretana vol que les tres banderes oficials "onegen en tots els edificis públics, siga de nit o de dia, perquè ens representen com a espanyols, com a europeus i, per descomptat, com a valencians". 

Per la seua banda, Compromís ha presentat una PNL perquè les Corts es pronuncien sobre la introducció del dret civil valencià en la Constitució Espanyola, ja que considera que "afecta milers de valencians per totes les normes relatives a matrimonis i parelles de fet" que haurien de quedar reflectides en aquest text per a evitar ser "tombades pel Tribunal Constitucional".

En el cas de Ciutadans, la formació de Toni Cantó preguntarà pel calendari del Consell per a "acabar amb les llistes d'espera i els barracons. A més, s'adreçarà directament al conseller d'Educació, Vicent Marzà, respecte de "quina és la política lingüística i si segueix en la mateix línia" que ha aplicat per ara. 

El PSPV tornarà a preguntar al president

La novetat d'aquest curs parlamentari és que el grup socialista tornarà a preguntar al president Ximo Puig durant les sessions de control. Una decisió que ha estat motivada pel fet que els altres dos socis del govern, Compromís i Unides Podem, no han volgut renunciar a aquest mecanisme. 

next