Les Corts demanen que es cree un mapa de 'ciutats segures'

La proposta registrada pel grup socialista, que ha comptat amb el suport de tota la cambra excepte de Vox, també recull l'elaboració d'un informe sobre els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual al País Valencià
25 setembre 2019 13:42h
La proposta demana al Consell que elabore un informe sobre els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual al País Valencià, ja que és una de les quatre autonomies on hi ha un major nombre de delictes d'aquest tipus. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Les Corts han aprovat aquest dimecres demanar al Consell que elabore un informe sobre els delictes contra la llibertat sexual al País Valencià, amb el qual poder crear una estratègia per a la prevenció d'agressions sexuals i un mapa de 'ciutats segures'.

La iniciativa, aprovada a partir d'una proposta del PSPV a la qual s'han afegit esmenes de Compromís i Unides Podem, també ha comptat amb el suport del PP i Ciutadans, mentre que Vox ha votat en contra.

La proposta demana al Consell que elabore un informe sobre els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual al País Valencià, ja que és una de les quatre autonomies on hi ha un major nombre de delictes d'aquest tipus.

Aquest informe, que es traslladarà a un dels nous grups de treball del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, haurà de contindre un estudi descriptiu de la situació, així com el perfil de les víctimes, dels agressors, dels espais i dels llocs de la comissió dels delictes. En definitiva, ha explicat la socialista Rosa Peris, haurà de recollir tota la informació necessària que permeta tindre un coneixement més encertat del que està passant i poder realitzar un diagnòstic precís.

Aquestes dades serviran per a elaborar una estratègia autonòmica per a la prevenció d'agressions sexuals i un mapa de ciutats segures, ja que, segons Peris, "el 40% dels delictes contra la llibertat sexual es produeixen en espais oberts o vies de comunicació".

També es demana al Consell l'elaboració d'un protocol marc de protecció de les víctimes del tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, així com procediments d'intervenció social per a eixos casos.

next