Les Corts preveuen celebrar una reunió de la Diputació Permanent per a convalidar els decrets de la Policia i de les VTC

Podem insta el Consell a una reunió per a abordar el full de ruta del final de la legislatura i no garanteix el suport a totes les mesures que falten per aprovar
26 març 2019 17:14h
Imatge de la diputació permanent del 31 d'agost del 2018. / INMA CABALLER / CORTS VALENCIANES

VALÈNCIA. Les Corts celebraran, previsiblement, una sessió de la diputació permanent el 10 d'abril, en la qual se sotmetrà a votació la convalidació de tres decrets llei del Consell sobre la interinitat dels policies locals, les ajudes a municipis amb el risc d'endeutament i el que regularà els VTC, aquest últim pendent d'aprovació per l'executiu.

La Junta de Portaveus d'aquest dimarts ha acordat tornar a reunir-se el dia 2 per a abordar l'ordre del dia de la diputació permanent, atés que el decret sobre els VTC està pendent de ser aprovat aquest divendres pel ple del Consell. L'objectiu és aglutinar totes les qüestions pendents en aquesta convocatòria.

Reunió Consell-Podem

El secretari general i portaveu de Podem en les Corts, Antonio Estañ, ha demanat aquest dimarts al Consell que "deixe de donar llargues" i diga si atén o no la seua petició de reunió per a abordar el full de ruta i els assumptes pendents fins al final de la legislatura, alhora que ha advertit que no pot assegurar el suport de la formació morada als decrets llei pendents de convalidar en el parlament valencià.

En roda de premsa després de la junta de portaveus, Estañ ha assenyalat en ser preguntat per aquesta trobada que aquest Consell "tampoc funciona com un Consell, sembla que està en precampanya" i ha agregat que hi ha "qüestions sagnants" com la reversió de Dénia, "el ximoanunci per excel·lència, que ara s'està dient que no dona temps".

Ha incidit que han traslladat al Consell la petició de reunió de manera formal i ha demanat que diguen "clarament" si la volen o no. Ha remarcat que encara que el Consell està format per dos partits, ha de respondre com un sol òrgan i "no ho està fent". "Se'ns estan donant llargues, sembla que hi ha altres qüestions que estan prioritzant", ha dit.

Sobre aquest tema, el portaveu socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que "li sembla molt bé" que Estañ diga que no pot garantir el suport als decrets pendents de convalidar però ha recordat els temes sobre els quals versen. A més, ha assenyalat que els decrets "són el que són" i no es poden esmenar.

next