Les Corts debatran les esmenes als pressuposts i a la llei d'acompanyament el divendres 15 i el dilluns 18

El Botànic va presentar dijous passat, just l'últim dia de termini, els comptes que proposa per al pròxim exercici
5 novembre 2019 19:16h
Amb la remissió al parlament valencià d'aquesta llei es va posar en marxa la seua tramitació, que, d'acord amb el calendari previst, s'allargarà com és habitual fins a mitjan desembre. Imatge recent del president Puig en l'hemicicle valencià. / MANUEL BRUQUE, EFE

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). Les Corts debatran en dos plens, el divendres 15 de novembre i el dilluns 18, les esmenes plantejades per l'oposició a la Llei de Pressuposts de la Generalitat per al 2020 i a la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i de l'Organització de la Generalitat –nom de la llei d'acompanyament dels pressuposts del 2020–.

Així ho ha acordat la Junta de Síndics en la seua reunió d'aquest dimarts, en la qual s'ha acordat la distribució dels temps entre els grups per a defensar eixes esmenes, exercir el torn en contra i fixar la posició.

El Botànic va presentar dijous passat, just l'últim dia de termini, els comptes que proposa per al pròxim exercici, amb un import global de 23.021,9 milions d'euros (enfront dels 22.096,2 milions del 2019), dels quals 16.970 milions són per a despesa no financera, la qual cosa suposa una pujada de l'1,6% més respecte a enguany.

Amb la remissió al parlament valencià d'aquesta llei es va posar en marxa la seua tramitació, que, d'acord amb el calendari previst, s'allargarà com és habitual fins a mitjan desembre. Abans, no obstant això, els comptes hauran de superar la votació d'eixes tres esmenes a la totalitat, amb les quals l'oposició demana que els pressuposts siguen retornats al Consell.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next