El cost per hora treballada es manté en el primer trimestre del 2019

Les activitats immobiliàries van registrar el major creixement
11 juny 2019 11:21h
El cost salarial va caure tres dècimes mentre que el cost laboral, excloent pagaments extraordinaris i retards, va augmentar un 0,3%. / ACN 

BARCELONA. El cost per hora treballada a l'Estat no va patir cap variació durant el primer trimestre del 2019 respecte del mateix període de l'any passat pel major nombre d'hores treballades, ja que la Setmana Santa va coincidir amb el segon trimestre i el 2018 va caure en el primer, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística. El cost salarial va caure tres dècimes mentre que el cost laboral, excloent pagaments extraordinaris i retards, va augmentar un 0,3%. Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, la variació anual del cost per hora treballada és del 2,4%. Per components del cost, el cost salarial va registrar una variació anual del 2,2% en dades corregides i els altres van augmentar un 2,9%.

Les seccions que van registrar majors increments anuals durant el primer trimestre són les activitats immobiliàries; les activitats artístiques, recreatives i d'entrenteniment, i administració pública i defensa. Els majors descensos van correspondre a les activitats financeres i d'assegurances; indústries extractives, i activitats professionals.

Pel que fa al cost laboral, la variació trimestral entre el primer trimestre del 2019 i el quart trimestre del 2018, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va ser del 0,8%. Sense tindre en compte l'ajustament estacional i de calendari, la taxa trimestral va patir una reducció de l'11,1% pel major pes de les pagues extraordinàries i endarreriments en el quart trimestre respecte del primer del 2019.

next