La 'cremà' acaba sense incidents greus i amb rècord de visitants a Alacant

El consistori alacantí destaca que les Fogueres han viscut una de les edicions "més multitudinàries i segures dels últims anys"
25 juny 2019 10:46h
La nit va començar amb la disparada de la Palmera des del castell de Santa Bàrbara, on els bombers van intervindre per a extingir un conat d'incendi de vegetació a l'altura del parc de l'Ereta que es va controlar amb celeritat. / EFE

ALACANT. La nit de la cremà ha conclòs sense quasi incidents –només huit assistències sanitàries lleus– i amb rècord de visitants als carrers d'Alacant per a gaudir de l'espectacle que ha reduït a cendres les fogueres plantades a la ciutat.

En un comunicat, la Regidoria de Seguretat ha informat que els bombers han realitzat una cremà de les Fogueres "molt coordinada i àgil" dels 89 monuments adults i d'altres infantils (sense comptar els dos oficials) en una de les edicions "més multitudinàries i segures dels últims anys".

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón González, han felicitat els més de 600 efectius –entre bombers, policies locals i voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja– pel seu treball.

La nit va començar amb la disparada de la Palmera des del castell de Santa Bàrbara, on els bombers van intervindre per a extingir un conat d'incendi de vegetació a l'altura del parc de l'Ereta que es va controlar amb celeritat.

A més, dos equips de bombers es van haver de desplaçar a un incendi que es va originar a les 00.07 hores en un aparcament del carrer Pedro Herrero.

Enguany s'han cremat abans de mitjanit tres fogueres infantils: la del Mercat Central, Carolines Baixes i el Port.

Una vegada disparada la Palmera, va començar el foc en la foguera oficial, a la plaça de l'Ajuntament, que va cremar amb celeritat en mitja hora entre flamarades de gran altura que van consumir ràpidament el monument. Aleshores es va iniciar la cremà de 23 monuments de categories especials i del centre.

"Aquesta nit ha transcorregut de forma excepcional i sense incidents", ha destacat el regidor de Seguretat, qui ha informat que a les 1.30 hores s'havien cremat el 23% dels monuments; a les 2.40h, el 47%, i passades les 4.00h, el 82%.

Poques intervencions sanitàries

La Creu Roja i Protecció Civil van efectuar huit intervencions sanitàries.

A primera hora es va atendre una voluntària de Protecció Civil per un tall a la mà al parc de bombers. Cap a les 00.30h va ser atesa una dona al carrer Pascual Pérez per un desmai mentre que també van acudir a l'avinguda de Novelda perquè un home patia hipotensió. Aquests dos últims van ser traslladats a un centre hospitalari.

A més, a les 2.05h es va atendre a l'avinguda Pare Esplà amb una ambulància una dona desmaiada i a les 2.15 hores al carrer La Ceràmica una jove de 15 anys també per pèrdua de coneixement.

A Doctor Rico es va acudir per una intoxicació etílica, i a les 2.51 hores es va atendre al carrer Las Palmas un home que s'havia clavat un clau al peu, així com una intoxicació d'un home d'avançada edat al carrer Equador.

Els bombers fan un balanç positiu

Per part seua, els bombers van intervindre amb diversos equips a les 2.38 hores en un incendi d'una palmera a la plaça de Calvo Sotelo; amb posterioritat, van extingir un incendi en el cementeri, i a les 2.45 hores, es va sufocar un altre foc d'un tendal al carrer Pintor Zuloaga que va cremar prop de la Foguera Sagrada Família.

Fonts dels bombers han assenyalat que el balanç ha sigut molt positiu i s'han mostrat molt satisfets de "l'evolució, el ritme, la coordinació entre tots els equips" en una nit en què s'ha treballat intensament per a cremar tots monuments i les diferents portalades.

Per part seua, Barcala ha assenyalat que "s'han superat amb escreix totes les previsions d'1,5 milions de visitants i de 10 milions d'euros en ingressos directes". 

next