'Crema-ho tot', el trap combatiu de Frida per a aquestes Falles

El grup fa un cant a la justícia, la llibertat d’expressió i la crítica social per a recuperar l'esperit original de la festa
14 març 2019 12:46h

VALÈNCIA. El col·lectiu faller FPC (Falles Populars i Combatives) llança per sisé any consecutiu un videoclip amb motiu de les Falles. La cançó per a aquest 2019 és obra del grup Frida, sona a ritme de trap i porta per nom Crema-ho tot

Els nous sons urbans, molt de moda i normalment lligats a continguts poc reivindicatius, serveixen a Frida per a fluir sobre una lletra plena de protesta social. La intenció del grup és evocar l'esperit original de les Falles a través de la crítica social i animant a desfer-se de tot el que no ens agrada, en aquest cas en el sentit més social.

Crema-ho tot és un cant a la justícia i la llibertat d'expressió en forma de trap, que anima a traure del dia a dia tot allò que ens sembla injust per tal de portar-ho a les flames i marcar un nou inici.

Frida, que va publicar el seu darrer disc –Gegants– al gener de l'any passat, va resultar la banda guanyadora del Sona la Dipu 2017 i va aconseguir, a més, el premi Ovidi Montllor a millor disc de Hip Hop 2018. 

Les FPC, que van nàixer a València el 2003 per tal de viure la festa fallera d'una forma diferent, opta en aquesta edició per Frida per a posar la banda sonora a les festes valencianes més internacionals.

El videoclip, que està disponible des del passat dilluns, 11 de març, és obra d'Own Way. Carles Biano, d'Orxata Sound System, és l’autor de la mescla, de la masterització i dels arranjaments musicals.

next