Creu Roja atén 944 persones durant les Falles; el 66%, per lipotímies

El 112 rep quasi 35.000 telefonades en la setmana gran, la majoria de les quals van ser el 17 i 18 de març
20 març 2019 14:00h
Creu Roja registra 689 assistències. Imatge d'arxiu. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Creu Roja ha atés durant les Falles del 2019, que van concloure la passada matinada, 944 persones –el 66% d'elles (627 persones) van ser per lipotímies–, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Així mateix, ha destacat que aquestes dades suposen una xifra major d'atencions que les realitzades el 2018, quan es van registrar 689 assistències.

El dispositiu conformat per a aquestes festes l'integraven enguany més de 250 membres de l'organització, fonamentalment voluntaris "amb l'adequada formació i preparació", que han dedicat 7.440 hores a aquesta labor.

La Creu Roja ha assegurat que el de Falles és "un dels serveis preventius amb major envergadura de tota Espanya" i ha explicat que entre els perfils professionals del dispositiu d'aquestes dates hi ha tècnics d'emergències sanitàries (TES), metges, infermers, socorristes i operadors de comunicacions, entre d'altres.

L'entitat ha precisat que la majoria de les 944 intervencions fetes durant les festes falleres han sigut de caràcter lleu i ha detallat que "només 38 han requerit trasllats a centres hospitalaris". En concret, dels 944 serveis realitzats per la Creu Roja, 627 van ser per lipotímies; 62, per atencions oculars; 51, per ferides; 15, per cremades, i altres 189, per diverses causes.

A l'equip humà de Creu Roja a València s'han sumat durant els dies grans de les Falles 22 voluntaris procedents d'altres punts de l'estat espanyol i desenes d'altres demarcacions del nostre territori.

El president de la Creu Roja Espanyola, Javier Senent, al costat del president autonòmic de la Creu Roja, Francisco Javier Gimeno, i el president de la demarcació de Creu Roja a València, Rafael Gandia, va comprovar "la magnitud de la labor de la institució durant aquests dies" i va agrair als participants la seua labor solidària, ha assenyalat l'entitat.

Quasi 35.000 telefonades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha atés un total de 34.956 telefonades i ha gestionat 10.291 incidents al País Valencià entre les 00.00 hores del dia 16 i fins a les 07.00 hores d'aquest dimecres, 20 de març, dates coincidents amb la celebració de les festes falleres en moltes localitats valencianes. 

Segons el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, la normalitat ha sigut la nota dominant durant totes les festes falleres, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, que han coincidit enguany amb un cap de setmana llarg i una afluència massiva de turistes. 

En aquest sentit, José María Ángel ha ressaltat com des del telèfon d'emergències 112 s'atén en els idiomes anglés, francés i alemany, de manera que ofereix un ampli servei als ciutadans d'altres països que han visitat aquests dies la ciutat de València i la resta de localitats valencianes on se celebren Falles. 

Un any més, l'anglés continua sent l'idioma més utilitzat en la majoria dels incidents gestionats. En concret, de les 191 telefonades que s'han produït en idiomes estrangers, 151 han sigut en anglés. 

Pel que respecta al balanç de Falles, la major part de les cridades al 112 es van rebre els dies 17 i 18 de març, 8.705 i 8.687 respectivament. Seguits del dia 16 de març, amb 8.658 telefonades, i el dia 19 de març, amb 7.965. Dels 10.291 incidents gestionats, un total de 6.250 es van registrar a la demarcació de València; 3.081, a Alacant, i 900, a Castelló. Els avisos restants, 60, provenien de comunitats autònomes limítrofes, per la qual cosa van ser transferits als centres d'emergències corresponents. 

El 58,19% dels incidents gestionats van ser de caràcter sanitari, seguits d'un 18,16% de casos relacionats amb la seguretat ciutadana. "Des del dia 16 i fins a aquest matí –ha explicat Ángel–, s'han gestionat en tota la Comunitat 5.988 assistències sanitàries i 1.869 casos tipificats com de seguretat ciutadana". 

El director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha agraït la labor que es realitza des de la sala d'atenció de telefonades i des del Centre de Coordinació d'Emergències, i ha recordat que aquestes dades "responen al treball d'una plantilla que s'ha vist reforçada aquests dies amb un operatiu especial de Falles amb un únic objectiu: donar un servei d'atenció ràpid i eficaç davant qualsevol emergència ciutadana que poguera donar-se".

next