La Creu Roja localitza a Calp una pastera amb 8 persones i se'n busquen 7 més que haurien caigut al mar

Salvament Marítim ha iniciat les tasques de cerca dels migrants que no han arribat a la costa amb l'embarcació
27 setembre 2019 12:14h
Les persones que han arribat asseguren ser de nacionalitat siriana i un d'ells podria ser menor d'edat. / EFE

CALP. Huit migrants que afirmen ser de nacionalitat siriana han sigut interceptats la passada matinada a bord d'una pastera a l'altura de Calp (la Marina Alta). És la huitena embarcació d'aquestes característiques a la demarcació d'Alacant en els últims nou dies.

Segons la Creu Roja, la pastera ha sigut localitzada a les 1.45 hores i un dels interceptats manifesta tindre 16 anys, mentre que la resta comprenen, diferents edats fins als 35. 

Un dels set migrants ha sigut atés per hipotèrmia i un altre presentava ferides per rascades fetes en l'embarcació. Poc després han sigut traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Calp.

Es tracta de la huitena pastera que arriba a les comarques del sud en els últims nou dies. Després que el passat dia 19 n'hi haguera dos a la Mata de Torrevella i la ciutat d'Alacant, el 18 en van arribar dos més al Poble Nou de Benitatxell i l'Alfàs del Pi; dimecres passat, una altra a Benidorm i el dijous, dos més al Poble Nou de Benitatxell i a Alacant.

En el cas d'aquesta última, els tres migrants van relatar que hores abans havien bolcat i que set companys de viatge havien caigut al mar, per la qual cosa una embarcació de Salvament Marítim ha emprés les labors de cerca, que continuen sense resultats de moment.

next