Creu Roja mobilitza 90 voluntaris per a la nit de Sant Joan a València

L'organització demana precaució amb l'abús de l'alcohol, el foc i el bany
23 juny 2019 17:45h
Creu Roja demana precaució per a totes les persones que acudisquen a la platja aquesta nit, especialment amb el foc i l'abús de l'alcohol, i recorda que només es poden encendre fogueres en zones delimitades per l'Ajuntament./EFE

VALÈNCIA. Creu Roja ha organitzat un dispositiu especial amb motiu de les celebracions de la nit de Sant Joan a València, el Perelló, Oliva, Gandia, Bellreguard, Miramar, Daimús, Guardamar de la Safor i Tavernes de la Valldigna, format per més de 120 voluntaris i voluntàries.

L'organització mobilitzarà per a la ciutat de València 90 persones –entre socorristes, infermers, metges, coordinadors i Tècnics d'Emergències Sanitàries (TES)– des de les 21.00h d'aquest diumenge fins a les 5.00h de dilluns.

El dispositiu, en coordinació amb l'Ajuntament de València, preveu l'obertura de cinc postes sanitàries, quatre d'elles a les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal. També s'obrirà la posta de Pinedo Poble, que disposarà d'ambulància entre les 21.00h i les 3.00h, ampliable fins a les 5.00h segons l'afluència i les assistències.

Entre els recursos que gestionarà Creu Roja des de València hi ha tres tot terrenys, quatre ambulàncies de Creu Roja i dos punts violeta.

L'any 2018, Creu Roja va registrar a València 90 assistències lleus –43 intoxicacions etíliques, 12 ferides, 9 cremades, 4 per partícules en l'ull, 2 lipotímies i 20 per diverses causes– i en total les ambulàncies van realitzar sis trasllats a centres hospitalaris, a causa d'intoxicacions etíliques, crisis d'ansietat i taquicàrdia.

A més del dispositiu a la ciutat de València i al Perelló, Creu Roja també estarà present aquest diumenge a les poblacions d'Oliva, Gandia, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Daimús i al correfoc de Tavernes de la Valldigna. 

Així, a tota la demarcació es mobilitzaran més de 120 persones voluntàries per a atendre possibles incidències, que comptaran amb deu ambulàncies que romandran a l'entorn de la platja.

Creu Roja demana precaució per a totes les persones que acudisquen a la platja aquesta nit, especialment amb el foc i l'abús de l'alcohol, i recorda que només es poden encendre fogueres en zones delimitades per l'Ajuntament. Pel que fa al bany, aconsella no allunyar-se de la zona de costa ni endinsar-se a soles a l'aigua.

next