La Crida de les Falles 2020 se celebrarà el diumenge 1 de març

Serà la primera vegada en aquest segle que l'acte no tindrà lloc al febrer
10 desembre 2019 19:37h
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha afirmat que la Crida s'ha situat en aquest primer dia de març per a evitar que "quedara molt separada" de la resta de les celebracions. / ARMANDO ROMERO I JOSEP V. ZARAGOZA

VALÈNCIA (EP). La Crida de les Falles de València de l'any 2020 se celebrarà el diumenge 1 de març, segons recull la proposta de la directiva de Junta Central Fallera per al calendari de les festes.

L'elecció d'aquesta data no és habitual, ja que aquest acte sol celebrar-se l'últim diumenge de febrer, però sí que hi ha precedents que la Crida s'haja celebrat al març. No obstant això, serà la primera vegada en aquest segle que això ocórrega.

Segons ha apuntat a Europa Press el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la Crida s'ha situat en aquest primer dia de març per a evitar que "quedara molt separada" de la resta de les celebracions. L'últim diumenge de febrer enguany és el dia 23, per la qual cosa quedarien set dies entre la Crida i la primera mascletà.

Per a Fuset, davant aquesta situació, "el convenient és concentrar" les festes. D'aquesta manera, els actes de les Falles deL 2020 ompliran els tres primers diumenges de març, que, en paraules de l'edil, seran "molt potents".

El dia 1 se celebrarà la primera mascletà, com és tradicional, així com altres actes fallers, i, ja a la vesprada, la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, i la Fallera Major Infantil, Carla García, donaran el tret d'eixida a les festes.

next