Crida pel Finançament convoca una concentració per a demanar la reforma del finançament autonòmic

La plataforma critica l'actitud "excessivament passiva" dels partits polítics i entitats respecte a la reivindicació i demana una reunió amb el president de les Corts i el delegat del govern
15 octubre 2019 13:12h
La concentració està convocada per al dia 30 d'octubre a les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament de València. / DLV 

VALÈNCIA. La plataforma Crida pel Finançament convoca una "concentració popular" el dia 30 d'octubre a les 19 hores a la plaça de l'Ajuntament de València –davant de l'edifici de l'Agència Tributària– per a reivindicar una reforma del sistema de finançament autonòmic.

Així ho ha explicat Toni Infante, portaveu de la plataforma, que ha estat acompanyat del portaveu d'Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, i altres membres de Crida. En la trobada amb els mitjans, Infante ha criticat l'actitud "excessivament passiva" que la societat ha mantingut des de la gran manifestació del novembre del 2017 i ha lamentat que ni des del govern espanyol ni des del valencià s'hagen pres vertaderes mesures per a solucionar el problema del finançament.

En aquesta línia, ha lamentat que situacions com la de Catalunya i les campanyes electorals han apartat del tauler l'agenda valenciana. És per això que han demanat una entrevista amb el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, que encara no els ha contestat. Qui sí que ha accedit ja a reunir-se amb ells és el president de les Corts, Enric Morera, perquè els comunique les decisions que han pres les Corts per a afrontar la qüestió del finançament.

Preguntat per si considera que l'actitud de Ximo Puig vers el problema ha canviat amb l'arribada de Pedro Sánchez a La Moncloa, Infante ha explicat que Crida considera que l'actitud de tots els agents socials i polítics valencians està sent passiva. Tot i que assegura que Ximo Puig té "una responsabilitat històrica", també creuen que la resta de polítics, partits, entitats i sindicats haurien de pressionar més.

"Volem que el conjunt de la representació política del País Valencià, si és possible, per unanimitat, i si no per gran majoria siguen els capdavanters de la reivindicació per a exigir a l'estat espanyol una negociació per a solucionar el problema econòmic", ha explicat. En aquest sentit ha lamentat que "el govern de Madrid, tinga el color que tinga, només ha demostrat que ens donen bones paraules però cap bona solució".

Per això consideren que els partits, sindicats i entitats valencians han de jugar un paper decisiu perquè en la millora del finançament autonòmic "va la qualitat de vida de la ciutadania".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next