Crida pel Finançament entregarà un manifest a Fulgencio que insta el govern espanyol a condonar el deute

Aquest dimecres s'ha convocat un acte enfront de la Delegació del Govern espanyol per a reivindicar la millora del finançament autonòmic
1 febrer 2019 18:30h
Crida pel Finançament insta el govern espanyol a obrir un "vertader procés de negociació". Imatge d'arxiu. / D.L.V.

VALÈNCIA. La plataforma Crida pel Finançament ha convocat un acte el dimecres 20 de febrer, a les 11 hores, enfront de la Delegació del Govern espanyol de València per a reivindicar una millora del finançament del País Valencià i contra "l'espoli" que pateixen els valencians. En aquest acte s'entregarà un manifest al delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, en el qual s'inclouen diverses reclamacions, com ara la condonació del deute històric.

Crida pel Finançament agrupa diverses entitats i persones que consideren que "cal implementar un altre sistema de finançament i acabar amb l'espoli per a poder avançar en un vertader autogovern; millorar la vida de les treballadores i treballadors i del conjunt de la societat, i per a encarar el nostre futur com a poble".

"És per això que es considera que no podem esperar mesos i anys a tindre un nou sistema de finançament per a poder tindre els recursos necessaris per a aplicar les polítiques que les valencianes i valencians necessitem", ha agregat aquesta agrupació en un comunicat.

En eixe sentit, Crida pel Finançament insta el govern espanyol a obrir un "vertader procés de negociació" per a poder disposar de recursos propis, condonar el deute històric, augmentar les inversions per damunt de la mitjana estatal i avançar cap a una sobirania econòmica i fiscal "per a tindre les claus de la caixa".

next