La Crida pel Finançament demana que la societat diga "prou" i defense un finançament just

La plataforma fa una crida a tota la societat perquè se sume a reivindicar un sistema que traga el País Valencià del finançament de règim comú
5 abril 2019 11:33h
Per a la Crida pel Finançament, es tracta d'"un problema polític, no d'un problema metafísic sense cap repercussió en la vida dels ciutadans". Imatge d'arxiu. / LA CRIDA PEL FINANÇAMENT

VALÈNCIA. La Crida pel Finançament Valencià demana als ciutadans del País Valencià que diguen "prou" i que se sumen a la reivindicació d'un finançament autonòmic just, davant les eleccions autonòmiques i generals del pròxim 28 d'abril.

La plataforma recorda en un comunicat que, "en els últims 40 anys, cap dels parlaments (valencià i espanyol) que han eixit de les eleccions ha situat la reivindicació clara, sense embuts i més enllà de declaracions institucionals, d'una reforma del sistema de finançament autonòmic".

La seua meta és que aquest canvi es traduïsca en "un control total de la fiscalitat i dels ingressos i despeses per part del govern de la Generalitat". "Com a màxim" reconeix que s'ha posat sobre la taula la crítica al sistema actual, que "empobreix els valencians i està basat en un espoli fiscal per part de l'Estat".

Per a la Crida pel Finançament, es tracta d'"un problema polític, no d'un problema metafísic sense cap repercussió en la vida dels ciutadans. Quan parlem de finançament, quan parlem de qui controla les claus de la caixa, estem parlant d'en què es gastaran els diners que paguem els valencians en forma d'imposts".

Això suposa "escoles, universitats, professorat, carreteres, rodalia, salaris i pensions". En definitiva, "estem parlant de qualitat de vida, de l'estat del benestar: de biblioteques, hospitals, personal sanitari, atenció a la dependència i centres de dia", il·lustra l'organització.

Davant d'aquesta situació, la Crida pel Finançament veu necessari que els ciutadans valencians donen "una resposta contundent i unitària per a fer-se escoltar". "Hem de dir "prou" i demanar solucions duradores a aquest problema que arrosseguem sistemàticament", reivindica.

Per a aconseguir-ho, fa una crida a tota la societat civil, associacions, partits polítics i sindicats a sumar-se a la reivindicació d'un sistema de finançament que, "com fan bascos i navarresos", traga el País Valencià del finançament de règim comú i "permeta recaptar i gestionar els fruits de l'esforç per a fer un pas avant cap a una societat més lliure, justa i igualitària".

next