Cristina Morales, Martí Domínguez i Lirios Bou, guanyadors del I Premi Llibreries Valencianes

El Gremi de Llibrers de València fa públic el nom dels premiats amb motiu del Dia de les Llibreries
8 novembre 2019 14:29h
Martí Domínguez ha guanyat el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en valencià. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Cristina Morales, per l'obra Lectura fácil; Martí Domínguez, per L'esperit del temps, i Lirios Bou, per Ramir el boxejador han sigut els guanyadors del I Premi Llibreries Valencianes en les categories de millor llibre de literatura en castellà o traduït al castellà, millor llibre de literatura en valencià o de l'àmbit lingüístic i millor llibre de literatura infantil o juvenil, respectivament.

Cristina Morales ha guanyat el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en castellà o traduït al castellà per la seua obra Lectura fàcil (Anagrama, 2018), una proposta literària combativa que subverteix el llenguatge i l'statu quo. Morales és llicenciada en Dret i Ciències Polítiques, i amb aquesta obra ha sigut guardonada amb el Premi Herralde de Novel·la 2018 i amb el Premi Nacional de Narrativa 2019. 

Per la seua banda, Martí Domínguez ha guanyat el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura en valencià o de l'àmbit lingüístic per l'obra L'esperit del temps (Proa, 2019), un retrat veraç i documentat del programa nazi per a l'eugenèsia i de la complicitat de la comunitat intel·lectual en aquesta política racial. L'autor és professor de Periodisme en la Universitat de València i ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la tasca com a director de la revista científica Mètode.

Finalment, el Premi Llibreries Valencianes al millor llibre de literatura infantil o juvenil l'ha guanyat Lirios Jordà Bou pel llibre Ramir el boxejador (Andana, 2018), un àlbum il·lustrat que tracta sobre la importància de trencar amb determinats estereotips i la necessitat de trobar solucions enginyoses. L'autora és llicenciada en Belles Arts, es va especialitzar en il·lustració, i ha col·laborat amb diverses editorials de llibre de text i amb imatges per a contes i revistes infantils.

L'elecció dels premis s'ha dut a terme després de rebre les propostes de les llibreries valencianes, que han presentat un títol per a cadascuna de les tres categories que destacara per la seua qualitat literària, per la temàtica o pel seu caràcter innovador. Un jurat designat per la Junta Directiva del Gremi ha triat els títols premiats.

La primera edició dels Premis Llibreries Valencianes naix amb l'objectiu de reconéixer la qualitat literària d'alguns títols i afavorir la difusió mitjançant la promoció a les llibreries valencianes. Els guardons seran atorgats el dia 29 de novembre.

El resultat s'ha fet públic coincidint amb el Dia de les Llibreries, 8 de novembre, una jornada per a reivindicar el paper de les llibreries com a agents culturals i dinamitzadors. Amb motiu d'aquesta data, el Gremi de Llibrers de València celebra el Llibreries' Fest, un festival realitzat a les llibreries valencianes del 4 al 12 de novembre. A més, durant aquest divendres, les llibreries romandran obertes fins a les 22.00h i oferiran descomptes del 5% en llibres.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next