Ciutadans nega que "ocultara" que la premiada a les Corts en l'acte feminista fora defensora dels ventres de lloguer

Merche Ventura acusa les diputades socialistes de "no fer la seua feina" perquè en el currículum posava que era "activista de la gestació subrogada"
24 març 2019 16:51h
Cs assegura que va informar les Corts "a través del currículum". / INMA CABALLER - LES CORTS

VALÈNCIA. La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a les Corts, Merche Ventura, ha defensat Amparo Morell, la responsable del departament financer d'una empresa valenciana i representant d'una associació que defensa el ventres de lloguer que, a proposta de Cs, va ser distingida aquest divendres a les Corts dins del dia commemoratiu de Les Corts de les Dones. 

Ventura ha defensat Morell "davant les crítiques del PSPV"."És vergonyós que vulguen retirar-li la distinció per pur sectarisme polític i amb un argument fal·laç", ha destacat la coportaveu del partit a les Corts, ja que, ha explicat, "Cs mai va ocultar que la premiada fora defensora de la gestació subrogada".

En aquest sentit, ha assegurat que "Ciutadans va informar a les Corts a través del curriculum vitae de la premiada que era empresària i activista de la gestació subrogada". "De fet, la immensa majoria del curriculum vitae remés descriu aquesta condició", ha indicat la diputada, qui també ha subratllat que, "si el PSPV no ho sabia, és perquè ha ignorat aquesta informació"."No és culpa nostra que no es lligen al que donen suport per estar més centrats en la campanya electoral que a fer el seu treball", ha declarat.

Davant les crítiques d'instrumentalització, la portaveu d'igualtat de Cs a les Corts ha argumentat que "Cs no és ningú per a dir a una premiada el que ha de dir en el seu discurs". "Si uns altres volen perseguir ideològicament una mare que va fer un discurs exemplar només perquè pensa diferent, ens tindran al davant per a defensar-la", ha advertit, al mateix temps que ha insistit que "Cs sempre estarà a favor de les llibertats civils".

A més, Ventura ha indicat que "Mónica Oltra defensa públicament la maternitat subrogada però ens ataquen a nosaltres per premiar una activista que la defensa". "Estaria bé que els socis del Botànic es posicionaren i digueren clarament amb qui estan: amb la llibertat de les dones i els seus drets o amb els qui veten una dona per pensar i actuar des de la seua llibertat", ha conclòs. 

next