Cuixart: "La Constitució que no defensa els drets dels seus conciutadans es converteix en una mordassa"

El president d'Òmnium adverteix per carta a l'Estat i als partits catalans: "No renunciarem mai al dret a l'autodeterminació"
6 desembre 2019 11:13h
Cuixart considera que la carta magna espanyola també és "l'excusa ideal" per a retallar drets fonamentals. / LAURA FÍGULS, ACN

BARCELONA (ACN). El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als socis de l'entitat el Dia de la Constitució, aquest divendres al matí. "La Constitució que no defensa els drets dels seus conciutadans es converteix en una mordassa", ha deixat escrit des de la presó de Lledoners, on està tancat des de fa més de dos anys.

Cuixart, que considera que la carta magna espanyola també és "l'excusa ideal" per a retallar drets fonamentals, també envia una advertència a l'Estat i als partits catalans: "No renunciarem mai al dret a l'autodeterminació". El president de l'entitat cultural també subratlla que la "persecució" dels qui qüestionen les lleis "contradiu l'esperit de qualsevol constitució democràtica".

"780 dies després que els poders de l'Estat ens empresonessin en nom de l'article 2 de la Constitució i en un dia com el d'avui, l'única cosa a celebrar és que seguim lluitant per la llibertat, la cultura i la defensa dels drets humans", destaca en la carta als socis.

Cuixart també sentencia que la "farsa" ha quedat del tot "desemmascarada" i no només s'incompleix "sistemàticament" l'accés a drets constitucionals com l'habitatge, sinó que es condemna penalment la protesta "que permet protegir-los", ara amb un nou decret per a tallar l'accés a Internet sobre la taula i en una "espiral de retallada de llibertats" que l'Estat justifica en la defensa de la "sagrada unitat d'Espanya". "Una regressió democràtica en tota regla i del tot impròpia a la Unió Europea", sosté.

next