Cuixart demana eixir de la presó per al naixement del seu fill i la Fiscalia es mostra favorable a la petició

El ministeri públic accepta la demanda del líder d'Òmnium sempre que l'eixida de Lledoners es faça amb les condicions de seguretat adequades
13 agost 2019 13:41h
La petició d'eixida inclouria les sis hores següents al naixement i unes altres sis de diàries mentre la mare estiga ingressada. / ACN

BARCELONA. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al Tribunal Suprem que li condedisca un permís extraordinari per a eixir de la presó per al naixement del seu quart fill, que espera pel setembre, segons ha publicat El Confidencial i ha pogut confirmar l'ACN. 

Cuixart sol·licita que se li permeta abandonar la presó "per acompanyar i acudir al part" de la seua parella, Txell Bonet. La petició d'eixida inclouria les sis hores següents al naixement i unes altres sis de diàries mentre Bonet estiga ingressada. La previsió és que el naixement es produïsca la segona quinzena de setembre, però es demana certa flexibilitat per si s'avança o es retarda. La Junta de Tractament Penitenciari, que ha rebut l'escrit, ha traslladat la petició al Suprem.

Qui s'ha pronunciat ja és la Fiscalia, que s'ha mostrat favorable al fet que el president d'Òmnium obtinga el permís. A l'escrit, al qual ha tingut accés l'ACN, el fiscal assegura que "interessa que se li autoritze el sol·licitant de l'eixida del centre penitenciari per a l'assistència al naixement del seu fill quan es produïsca, amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demanden".

I és que la Fiscalia recorda que l'article 47 de la llei penitenciària detalla que "en cas de defunció o malaltia greu dels pares, cònjuge, fills, germans i altres persones íntimament vinculades amb els interns, en cas de part de l'esposa, així com per importants i comprovats motius, amb les mesures de seguretat adequades, es concediran permisos d'eixida, tret que concorren circumstàncies excepcionals". És per això que es creu que el cas de Cuixart s'adequa perfectament a aquest article. 

L'escrit del fiscal, a més, detalla que els permisos a què es refereix l'article podran ser concedits "a interns preventius amb l'aprovació, en cada cas, de l'autoritat judicial corresponent", i que, "no obstant això, la sol·licitud que el permís s'estenga a tots els dies que dure l'hospitalització de la mare amb motiu del part haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït el naixement i en atenció a les circumstàncies concurrents en aquest moment". 

next