Culminen les obres de condicionament del Túria per a evitar la falta d'aigua en l'àrea metropolitana

La intervenció ha requerit una tuneladora similar a la utilitzada per a la construcció de línies de metro
22 febrer 2019 11:55h
S'han instal·lat dues canonades de dos metres de diàmetre i 240 metres de longitud. / D.L.V.

VALÈNCIA. Les obres de condicionament del Túria que "evitaran la falta d'aigua en l'àrea metropolitana" de València han culminat després d'un treball d'"enorme complexitat tècnica" que ha requerit l'ús d'una tuneladora similar a la utilitzada per a la construcció de línies de metro.

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua i president de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, qui visitarà aquest divendres els treballs, ha destacat que la instal·lació de dues canonades de dos metres de diàmetre i 240 metres de longitud, una obra realitzada amb una tuneladora única a l'Estat, "evitarà la falta d'aigua en l'àrea metropolitana".

En la seua visita, l'edil creuarà, a través de les noves canonades de subministrament d'aigua, per davall del riu i comprovarà els treballs realitzats en el marc del pla de xoc destinat a evitar la falta d'aigua a València, que ha suposat una inversió superior als 100 milions d'euros.

El regidor ha ressaltat "l'enorme complexitat tècnica de l'obra", una intervenció que s'ha dut a terme en el tram II de la connexió de la planta potabilitzadora de la presa fins a la xarxa que subministra tota la zona.

Aquesta actuació "ha requerit d'una tuneladora similar a la utilitzada en la construcció de línies de metro, única en aquests moments a Espanya; però, en aquest cas, aplicada a obres d'enginyeria hídrica", ha detallat l'edil.

next