Cultura activa un mapa interactiu que recull tota l'oferta museística valenciana

L'usuari pot trobar en l'eina allotjada a la web de la Conselleria informació sobre el museu triat, el seu horari, ubicació i contacte, i un enllaç directe a la web de cada museu
13 maig 2019 12:11h

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha posat en funcionament un mapa digital que recull la informació de tots els museus i col·leccions museogràfiques reconegudes del territori valencià. Aquesta acció coincideix amb la celebració del Dia dels Museus, el pròxim 18 de maig.

Segons explica la Conselleria en un comunicat, la cerca en el mapa es pot fer directament sobre el mapa o seleccionant el municipi, la comarca o la demarcació sobre els quals se sol·licite la informació. De cada museu i col·lecció museogràfica permanent s'obté una descripció general, l'horari, la ubicació, l'enllaç amb l'adreça web que conté les activitats de cada centre i altres detalls específics.

En total, el mapa recull la informació de 273 museus i col·leccions: 86 d'ells pertanyen a les comarques d'Alacant; 56, a les de Castelló, i 131, a les de València.

Amb motiu del Dia dels Museus el pròxim 18 de maig, els museus gestionats per la Generalitat han programat per a aquesta setmana activitats, que es concentren principalment en el cap de setmana, relacionades amb el lema d'enguany: 'Els museus com a eixos culturals. El futur de les tradicions'.

Oferta per al Dia dels Museus

El Museu de Belles Arts de València romandrà obert el dia 18 de maig des de les deu del matí fins a la mitjanit. Ha programat visites especials a la col·lecció permanent per a adults el dia 18 de maig a les 10.30 hores i 13.00 hores i visites als tallers i magatzems a les 11.30 hores, a les 18.00 hores i a les 22.30 hores. Es requereix inscripció prèvia en el telèfon 96 387 03 00.

A més, aquest dissabte a les 12.00 hores actuarà la coral Amics de la Nau Gran al pati de l'Ambaixador Vich i a les 20.00 hores, l'Orfeó Universitari de València.

Diumenge, a les 12.00 hores, a la Sala Ribalta, es representarà l'obra de teatre Cinco Lobitos (La violación de Lucrecia), de la companyia Osaka Club.

Durant tot el cap de setmana es durà a terme una experiència de pintura col·lectiva dirigida per l'artista plàstica Tina McCallan en la qual 100 persones pintaran un quadrat en una gran tela de l'obra Bacus Joven, de Joaquín Agrasot, pintor oriolà de qui enguany es compleix el centenari de la seua mort. Agrasot x 100 no requereix coneixements tècnics de pintura i està oberta a tots els públics.

Museu de la Valltorta

El Museu de la Valltorta ha preparat per a dissabte a les 11.00 hores una demostració de les ferramentes prehistòriques de l'art llevantí al vestíbul del museu per a tot el públic i a la setmana següent, del 21 al 24 de maig, s'oferirà un taller de prehistòria per als escolars dels municipis pròxims.

Museu Arqueològic de Sagunt

El Museu Arqueològic de Sagunt amplia l'horari divendres, dissabte i diumenge de 10.00 a 22.00 hores. A més, dissabte a les 10.30 hores es farà una visita guiada pel museu i el taller didàctic 'Jornada d'un/a ciutadà/ana romà/ana', adreçada als joves en risc d'exclusió social. Diumenge a les 12.00 hores es representarà l'obra teatral Publio Cornelio Escipión al Museu de Sagunt.

next