Cultura cessarà el director del Museu de Belles Arts per a traure la plaça a concurs públic

José Ignacio Casar Pinazo es trobava de baixa mèdica des de finals de l'any passat i va ser substituït de manera provisional per Margarita Vila
10 maig 2019 20:13h
José Ignacio Casar Pinazo (a la dreta de la imatge) ocupa el lloc de director del Museu de Belles Arts des del 2015 de manera provisional. / GENERALITAT

VALÈNCIA. El director del Museu de Belles Arts de València, José Ignacio Casar Pinazo, serà cessat després d'haver-se reincorporat al càrrec després d'una baixa mèdica. La destitució respon a la intenció de l'Administració de traure la plaça a concurs, tal com va anunciar al principi d'aquesta legislatura la Conselleria de Cultura seguint el Codi de Bones Pràctiques Culturals.

El mes de desembre passat qui era cap de Servei de Promoció Cultural i Assistència Tècnica de la Generalitat, Margarita Vila, va assumir mitjançant la fórmula d'adscripció provisional la direcció de la pinacoteca en substitució de José Ignacio Casar Pinazo, que es trobava de baixa des d'abans de l'estiu.

La Generalitat va decidir designar Vila com a directora substituta a causa de la baixa laboral "prolongada" de Casar Pinazo i la necessitat d'assegurar la correcta gestió del museu, segons van explicar en aquell moment fonts de l'Administració, que van incidir en el fet que es tracta d'una figura que es preveu administrativament i que no suposa el cessament o destitució del fins ara director, sinó una manera de cobrir la seua baixa.

Ara, aquest mateix divendres, Casar Pinazo ha tornat al museu després d'haver-li sigut donada l'alta mèdica, però serà destituït amb la finalitat de poder convocar el concurs per a cobrir el lloc, segons ha avançat Cultur Plaza i han confirmat a Europa Press fonts coneixedores. Margarita Vila continuarà al capdavant de la institució cultural fins que s'inicie el procés, un fet que es preveu que es done al més aviat possible, segons les mateixes fonts.

Casar Pinazo va ocupar el càrrec de director també de manera provisional, encara que l'exerceix des de l'any 2015, ja que des de la Conselleria de Cultura s'ha mantingut la intenció de traure la plaça a un procés públic seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura.

next