Cultura convoca ajudes per un total de 375.000 euros per a digitalitzar i restaurar arxius municipals

La convocatòria està adreçada a conservar documentació històrica anterior al 1940 i a millorar les instal·lacions en l'àmbit local
9 abril 2019 16:37h
El finançament amb les ajudes pot arribar fins al 50% del total de la despesa. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat subvencions destinades a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i la millora de les instal·lacions dels arxius municipals. Per a aquesta línia d'ajudes es destinen 375.000 euros.

Les ajudes econòmiques estan adreçades als municipis i a les entitats locals menors que facen inversions en la digitalització i en la restauració de la documentació històrica anterior a l'any 1940 existent en l'arxiu municipal, així com inversions en la millora de les seues instal·lacions, la inversió de les quals tinga una despesa mínima de 600 euros, amb la finalitat de millorar la conservació i la difusió del patrimoni documental.

La Generalitat contribuirà al finançament parcial de les despeses, fins a un màxim del 50% del cost de la inversió feta, en digitalització i restauració de documents, o en l'adquisició d'equipament per a la correcta conservació i utilització dels fons documentals existents en els arxius municipals.

En la convocatòria s'expecifica que com a equipament dels arxius s'entén les prestatgeries metàl·liques d'angle ranurat, armaris compactes mòbils sobre rails, arxivadors de plànols horitzontals, deshumidificadors i termohigròmetres. Queda totalment exclòs d'aquesta convocatòria el mobiliari d'oficina. Quant a la digitalització, els projectes presentats han de complir unes característiques tècniques sobre formats i fitxers que especifica la convocatòria.

El procés d'assignació econòmica entre les entitats beneficiàries es durà a terme tenint en compte la dotació total de la convocatòria i la proposta de concessió que farà la comissió avaluadora.

El País Valencià té competència exclusiva en matèria d'arxius que no siguen de titularitat estatal i un dels seus objectius és la conservació del patrimoni documental valencià. Una part molt important d'aquest patrimoni es localitza als arxius municipals, molts dels quals no tenen els mitjans suficients per a poder atendre la conservació i restauració de la seua documentació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next