Cultura i la Federació de Muixerangues s'alien per a "promoure i difondre" el món muixeranguer

L'Institut Valencià de Cultura aportarà 45.000 euros a la coordinadora per a sufragar i impulsar l'activitat de les colles federades
3 setembre 2019 13:48h
 La federació rebrà el finançament de l'IVC per a cobrir les despeses derivades del funcionament de l'entitat. / GVA

CASTELLÓ DE LA PLANA. El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat, en la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana, el primer conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Cultura i la Federació Coordinadora de Muixerangues, representada pel seu president, Enric Sorribes.

El director de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, també ha estat present en la signatura d'un conveni, que "pretén promoure i dignificar la muixeranga com a tradició i expressió cultural valenciana", segons ha detallat la Conselleria en un comunicat.

"Fem pinya i signem el primer conveni de col·laboració amb la Federació de Muixerangues per a potenciar conjuntament, entre les 21 colles agrupades, un conveni que ens permet dur endavant tota una sèrie d'activitats territorialitzades per a millorar la visibilització del món muixeranguer valencià", ha destacat el conseller.

Enguany, l'IVC aportarà un total de 45.000 euros a la Federació Coordinadora de Muixerangues per tal de col·laborar a difondre, promoure i dignificar el fet muixeranguer com un dels màxims exponents de la cultura valenciana. La federació rebrà el finançament de l'IVC per a cobrir les despeses derivades del funcionament de l'entitat, la realització de les activitats previstes i impulsar noves accions de promoció.

La Federació Coordinadora de Muixerangues, integrada per 21 colles, ha previst al llarg del 2019 una sèrie d'activitats dirigides a impulsar la participació de les colles federades en diferents esdeveniments i certàmens culturals, així com l'organització de trobades per a la divulgació de les muixerangues valencianes.

next