Cultura guardona l'edició de sis llibres i dues llibreries per la seua trajectòria i innovació 

La Conselleria promocionarà els premiats en el Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura 'Llegim, Llegim, Llegim'
10 octubre 2019 13:44h
Els premis seran lliurats el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre. / TWITTER LLIBRERIA DETROIT

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha atorgat aquest dijous els premis als llibres millor editats del 2018 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació durant el 2019. En total, la Conselleria ha premiat sis llibres i dues llibreries.

El premi al llibre millor editat és per a Electroshock. Edición integral (editorial: Barlin Project, SL); mentre que al llibre millor il·lustrat s'han concedit dos premis ex aequo a Germans (Editorial Bromera) i Al país de l'olivera (Sembra Llibres). El premi al còmic millor editat ha recaigut en Panteras Negras (Desfiladero Ediciones) i el llibre infantil millor editat és per a Abecedario en verso del ratón diverso (Malian Editora). Per la seua banda, el llibre juvenil millor editat és Por o fugirem (Andana Editorial).

El premi a la trajectòria d'una llibreria ha sigut per a Llibreria La Moixeranga de Paiporta i el premi a la llibreria més innovadora enguany és per a Llibreria Detroit Llibres d'Alcoi.

Els premis seran lliurats el Dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, al monestir de Sant Miquel dels Reis. El jurat ha tingut en compte per a l'elecció dels llibres premiats la coherència entre el contingut i l'aspecte formal, la qualitat i innovació de l'edició i l'impacte en el panorama editorial valencià.

En la valoració de la tasca dels llibrers i llibreres es concedeixen dos premis que reconeixen el treball que realitzen en el foment de la lectura: a la trajectòria cultural acreditada de la llibreria candidata i al caràcter innovador de les seues activitats.

Són uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, en qualsevol de les dues llengües oficials, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en l'aspecte tècnic i formal com en l'artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibrers valencians que contribuïsquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

La Conselleria de Cultura de la Generalitat promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura 'Llegim, Llegim, Llegim'. Tant l'editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari d'aquesta circumstància amb la indicació en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa de la concessió del premi i la modalitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next