Cultura reconeix el Museu de la Setmana Santa Marinera de València

Aquest centre podrà oferir ara activitats complementàries de difusió per a donar a conéixer la festa popular
16 abril 2019 14:00h
L'espai museístic va ser creat l'any 2000 en un antic molí d'arròs. Imatge d'arxiu. / MUSEU DE LA SETMANA SANTA MARINERA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín de l'Ajuntament de València com a museu del País Valencià.

Aquest espai museístic, situat al carrer del Rosari, en el que va ser un antic molí d'arròs, va ser creat l'any 2000 per l'Ajuntament per a recuperar la memòria, la tradició i la religiositat popular dels barris del Cabanyal-Canyamelar i el Grau, explica l'administració autonòmica en un comunicat.

En l'espai hi ha sis col·leccions entre les quals destaquen els trons de les confraries i germanors pel seu valor etnològic i artístic, vestits de personatges bíblics característics de la Setmana Santa Marinera, una col·lecció d'escultures, cartells anunciadors de la festa des del 1956 fins al 1979, fotografies de les processons i medalles, estendards, insígnies i bàculs.

Entre les escultures que es conserven, figuren peces de Mariano Benlliure, Bernardo Morales, Carlos Román, Vicente Salvador, Carmelo Vicent, Francisco Ciurana, Vicente Benedito i Inocencio Cuesta.

El museu és "una de les principals mostres de patrimoni cultural festiu de la ciutat de València, que té una gran importància en l'oferta cultural de la ciutat". A partir d'ara podrà oferir activitats complementàries de difusió per a donar a conéixer aquesta festa popular de valors patrimonials i cívics.

La Setmana Santa Marinera de València és una festa que el 2011 va obtindre la qualificació d'Interés Turístic Nacional i va ser Medalla d'Or de la Ciutat de València el 2016.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next