El curs començarà amb 784.797 alumnes i 71.689 docents

Les escoles obrin el dilluns 9 de setembre les portes en un curs marcat per l'increment de l'escolarització tot i la caiguda de la natalitat
5 setembre 2019 14:07h
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha desglossat les dades relatives al curs escolar 2019/2020. / EFE

VALÈNCIA. Els centres escolars valencians ultimen els preparatius per a obrir les portes el 9 de setembre. El pròxim dilluns la majoria dels 784.797 alumnes escolaritzats en totes les etapes educatives no universitàries travessaran les portes de les seues escoles i instituts, una xifra que representat un 0,4% més que el curs passat (781.504).

Les aules no rebran només més alumnat en el curs 2019/2020, sinó que el cos de mestres i professors compta amb 1.507 docents més que el setembre de l'any passat. L'augment de professorat (2%) supera el de l'alumnat, la qual cosa ha permés a la Conselleria d'Educació rebaixar la ràtio en totes les etapes. En les escoles cada professor tindrà, de mitjana, 20,6 alumnes, mentre que en els instituts la ràtio serà de 24,9.

Aquestes són les dades que han presentat aquest dijous el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic del ram, Miguel Soler, en la tradicional roda de premsa d'inici de curs. Durant les seues intervencions han destacat l'esforç del govern del Botànic per a revertir les retallades del Partit Popular i, en aquest sentit, han citat, per exemple, la recuperació de la totalitat dels tutors de Primària.

També han destacat l'aposta de la Conselleria per l'educació en el tram 0-3 anys. Una etapa en la qual enguany hi haurà uns 1.300 xiquets i xiquetes escolaritzats més que en el curs anterior. Una dada valorada per Marzà i Soler atés que s'ha incrementat l'alumnat en el primer cicle d'Infantil tot i la davallada de la natalitat.

Segons les dades de Conselleria, en el tram 0-3 anys hi haurà 46.280 alumnes escolaritzats, un 3% més que el curs passat. És un augment en 8.000 alumnes des que governa el Botànic, que en percentatges es trasllada a una pujada del 21% malgrat la davallada de la natalitat en els darrers anys.

next