El curt valencià 'Manspreading' s'encamina cap als Oscars 2020

El treball, dirigit pel guanyador d'un Goya, Abdelatif Hwidar, va ser impulsat pel centre d'innovació Las Naves i produït per la productora valenciana La Marmota Insomne
25 octubre 2019 11:02h
El film, dirigit pel guanyador d'un Goya, Abdelatif Hwidar, denuncia el quotidià micromasclisme del 'manspreading'. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El curtmetratge valencià Manspreading, impulsat pel centre d'innovació Las Naves i produït per la productora valenciana La Marmota Insomne, ha aconseguit destacar entre els millors treballs del món d'enguany i s'ha classificat per als Oscars del 2020.

El film, dirigit pel guanyador d'un Goya, Abdelatif Hwidar, denuncia el quotidià micromasclisme del manspreading, és a dir, quan els homes s'asseuen amb les cames obertes en el transport públic i ocupen l'espai alié.

El treball, indiquen des de l'Ajuntament de València, ha sigut possible gràcies a l'impuls del centre d'innovació Las Naves, "que amb el seu objectiu fundacional d'apostar per la innovació, tenint les persones com a epicentre, va veure clar que la història que volia contar Abdelatif Hwidar posava en la palestra temes tan candents com la igualtat de gènere des d'una perspectiva fresca i provocadora".

El regidor d'innovació, Carlos Galiana, destaca l'aposta de Las Naves "per la innovació en cultura i per aquesta mena d'històries que, amb un llenguatge cinematogràfic, denuncien els micromasclismes i ajuden a caminar cap a una major justícia de gènere".

Ara, el curt haurà de passar dos filtres. Els membres de l'Acadèmia realitzaran una primera ronda de votacions per a seleccionar la shortlist amb els 15 finalistes. Una segona ronda de votacions triarà ja els candidats al Millor Curt de Ficció.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next