Dalmau, a Sánchez sobre l'oferta de govern de coalició: "Ja no caben excuses"

El vicepresident segon ha valorat el document de 119 pàgines presentat per Unides Podem "per a pensar en un govern de coalició que millore la vida de la gent"
20 agost 2019 13:10h
Dalmau ha instat Sánchez que es pose "a treballar" en la formació de govern. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, de Podem, ha dit al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que "ja no caben excuses" per a no pensar en un govern de coalició després del document de propostes programàtiques que ha remés Unides Podem als socialistes.

"Ací té 119 pàgines per a pensar en un govern de coalició que millore la vida de la gent. És la nostra responsabilitat conformar aquest govern i mirar cap avant. Ara, a treballar", ha assegurat el vicepresident segon de la Generalitat en el seu compte de Twitter.

Aquest missatge es produeix després que Unides Podem haja enviat aquest dimarts al PSOE un document amb propostes programàtiques i de competències amb l'objectiu de reprendre la negociació i acordar un govern de coalició. La formació morada inclou en el document, de més de cent pàgines, fins a quatre opcions diferents per a la inclusió dels d'Iglesias en l'executiu socialista.

El text enviat a Sánchez es va acordar en la vesprada d'aquest dilluns en una reunió del grup confederal i en la nota de premsa apunten que l'equip encarregat de negociar amb el PSOE estarà format pel secretari d'Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique; la portaveu adjunta d'Unides Podem, Ione Belarra; el portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens; la portaveu de Galícia en comú, Yolanda Díaz; el diputat d'IU Enrique Santiago i el diputat d'Equo Juantxo López de Uralde.

next