Dalmau accelerarà la rehabilitació del Cabanyal i no descarta noves subhastes d'habitatge públic

El vicepresident reitera que un dels principals objectius per a aquesta legislatura és augmentar el parc públic de vivenda
25 setembre 2019 19:13h
El conseller no ha qüestionat la proposta de la gerència de Pla Cabanyal per a continuar amb la subhasta de propietats públiques al barri. / IMATGE D'ARXIU EFE

VALÈNCIA. El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat "el compromís del Consell per a dur a terme una regeneració més ràpida al Cabanyal de València" sense descartar la continuació del procés de cessió del gran nombre d'habitatge públic situat en el barri.

"Destinarem més recursos per a obtindre més i millors resultats", ha declarat després de la reunió que ha mantingut amb el gerent de la societat pública –conformada per l'Ajuntament i la Generalitat– Pla Cabanyal-Canyamelar, Vicent Gallart, en la qual han avaluat i marcat els nous objectius per al desenvolupament del projecte en aquesta legislatura.

En la reunió s'ha constatat que el Cabanyal és una "prioritat absoluta" per a les Administracions i els efectes de la regeneració han de visualitzar-se al més prompte possible, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Fonts coneixedores del contingut de la reunió han explicat que el conseller no ha qüestionat la proposta de la gerència de Pla Cabanyal per a continuar amb la subhasta de propietats públiques al barri, especialment alguns dels 170 habitatges que continuen buits i dispersos en diferents blocs.

Aquesta proposta contempla l'obtenció d'uns 4,1 milions d'euros de beneficis per les vendes dels habitatges. D'aquests diners, al voltant de 2,5 es destinarien a rehabilitar altres dotacions públiques.

Segons les fonts consultades, el conseller ha considerat interessant aquesta proposta, encara que ha demanat que es detalle amb major precisió aquells habitatges que podrien incorporar-se al parc públic d'habitatge amb una menor inversió. És a dir, aquelles que poden ser rehabilitades sense necessitat d'intervindre en l'edifici on estan situades, atés que la intenció de l'executiu autonòmic és disposar de més habitatge públic.

L'objectiu, ha explicat el vicepresident, és augmentar el parc públic d'habitatge al Cabanyal. "Hi ha molta gent que vol viure ací, fins i tot persones que es van veure obligades a anar-se i ara volen tornar", ha afegit. El vicepresident segon ha assenyalat que ja s'ha demanat un estudi tècnic que analitza els solars en els quals es pot construir i els habitatges per a rehabilitar.

En al·lusió als blocs portuaris, Martínez Dalmau ha dit que es tracta d'un "problema social molt important" i tant la Generalitat com l'Ajuntament busquen "la forma de reactivar l'actuació, reubicar els veïns, analitzar com adquirir o permutar les propietats per a finalment derruir el bloc i regenerar la zona".

next