Dalmau i Colomer advoquen per enfortir les inspeccions d'apartaments perquè el turisme siga "compatible"

El conseller d'Habitatge ha explicat que disposen de "mecanismes importants", com ara els registres d'apartaments turístics, que creu que és "important reforçar"
31 juliol 2019 13:21h
El conseller d'Habitatge s'ha reunit amb el secretari autonòmic de Turisme. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han advocat per enfortir les inspeccions d'apartaments turístics perquè el turisme siga "perfectament compatible amb la vida normal dels barris".

Així ho ha destacat el conseller aquest dimecres en declaracions a Europa Press després de mantindre una reunió de treball amb Colomer, en una trobada que tots dos han qualificat com a "enormement profitosa" i en la qual han "avançat molt".

"És important que la gent que ve a passar el seu temps en les nostres terres, que és rebuda amb respecte i hospitalitat, siga perfectament compatible amb la vida normal dels barris i veïns. Hem d'aconseguir que, tant la vida normal com aquest 15% del PIB que representa el turisme, siguen compatibles", ha sostingut Dalmau.

El conseller ha detallat que en la reunió han parlat de "preocupacions àmplies" del Consell i, en particular, de "com acabar amb l'intrusisme als apartaments turístics", ja que "és fonamental plantejar polítiques perquè els apartaments turístics pirates acaben sent controlats i incorporats dins de la regularitat".

En la mateixa línia, ha assenyalat que han comentat la situació de les cambreres d'hotel o 'kellys', on creu que fa falta "anar regulant i controlant perquè la situació de les cambreres d'hotel estiga en el marc normatiu propi dels drets dels treballadors".

Així mateix, Colomer ha destacat que hi ha "punts de sintonia magnífica" entre tots dos per a encarar la legislatura. Respecte a l'intrusisme, ha subratllat que és un tema que "preocupa en gran manera".

"És una preocupació compartida, haurem d'anar millorant, qualificant, sofisticant els instruments de govern per a fer compatible la lluita per la professionalització del turisme, que és un sector absolutament digne i que té molt a veure amb el progrés de la nostra comunitat", ha ressaltat el secretari autonòmic.

Quant a les mesures que adoptaran contra aquests problemes, Dalmau ha explicat que disposen de "mecanismes importants", com ara els registres d'apartaments turístics i les inspeccions, que creu que és "important enfortir".

next