Dalmau defensa Puig en la polèmica sobre l'operació de l'IVF: "Potser estem buscant coses on no n'hi ha"

El vicepresident segon assegura que està "satisfet" amb el que fins ara ha dit Puig sobre l'operació de l'IVF amb Grupo Zeta, on el president té accions a través de Mediterráneo
16 juliol 2019 11:00h
Dalmau ha assegurat que és una qüestió que té a veure "amb les activitats privades i passades" del president. / JORGE GIL, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que està "satisfet" amb les explicacions que va donar el president, Ximo Puig, en relació amb les seues accions en la capçalera Mediterráneo i la votació del decret que regula l'activitat de l'Institut Valencià de Finances (IVF). "Moltes vegades potser estem buscant coses on segurament no n'hi ha", ha afirmat.

Així ho ha asseverat aquest dimarts abans de participar en un desdejuni en la seu de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) preguntat per l'operació financera de l'IVF amb un grup empresarial en el qual té accions Puig, en referència a Zeta i a Mediterráneo, per la qual PP i Ciutadans han demanat que el president done explicacions a les Corts.

Dalmau ha posat l'accent en el fet que el mateix Puig va explicar a la resta del Consell que, efectivament, "és una qüestió que té a veure amb les seues activitats passades i privades". Ara bé, ha recordat que ja no és el síndic d'Unides Podem i que és "una cosa que han de decidir les Corts".

"Com a vicepresident segon, jo forme part del Consell i respecte molt la separació de poders: el Parlament és qui ha de decidir i el Consell és el Consell, el govern", ha asseverat, per a recalcar que va quedar "satisfet" amb les explicacions de Puig.

Respecte a si veu normal la situació, Dalmau ha insistit que és una qüestió que finalment "depén de les Corts" i creu que "cal preguntar a la gent que està en el Parlament si finalment vol –que comparega Puig– i quin tipus d'explicacions volen".

En aquesta línia, ha resolt: "Sincerament, crec que les persones tenen accions i diferents interessos i potser moltes vegades estem buscant potser coses on segurament no n'hi ha. És un tema de les Corts".

Puig creu que és una operació de desgast

La setmana passada, el president va assegurar durant el seu viatge a Brussel·les que en l'operació de l'IVF "tot és absolutament explicable" i que no té "cap problema" a donar explicacions "on faça falta". També va subratllar que ell no és accionista del grup mediàtic, sinó de l'empresa Pecsa, l'editora de Mediterráneo de la qual Zeta té la majoria de les participacions.

Puig va assegurar dies després que, al seu judici, "és una situació en què hi ha interés mediàtic i polític per desgastar al president". "Jo no sóc ric i el meu únic patrimoni és això, que és producte d'una indemnització per acomiadament improcedent", va emfatitzar.

Per part del Consell, la vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra (Compromís) va afirmar que el govern valencià "no ha aprovat cap operació mai" de l'IVF, sinó el reglament genèric d'aquesta entitat, amb la qual cosa "difícilment pot haver-hi conflicte d'interessos" i va assegurar que Puig està dispost a donar explicacions.

next