Dalmau deixarà de ser síndic d'Unides Podem per a ocupar la vicepresidència 'verda' del Botànic II

La confluència d'esquerres també estarà al càrrec d'una comissió delegada de Canvi Climàtic i de dues conselleries
14 juny 2019 14:21h
Segons fonts de la formació, es tracta d'una eixida formal per a evitar una acumulació de càrrecs, d'acord al codi ètic del partit. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El portaveu d'Unides Podem-Esquerra Unida a les Corts, Rubén Martínez Dalmau, deixarà pròximament el seu escó per a ocupar la nova vicepresidència segona 'verda' del govern del Botànic II. La confluència morada decidirà el seu substitut quan s'acabe de conformar el segon i tercer escaló del nou Consell. 

A Unides Podem li correspon tant aquesta vicepresidència com una comissió delegada de Canvi Climàtic i dues conselleries. Aquestes dues carteres podrien prendre els noms d'Habitatge, Sostenibilitat Energètica i Coordinació de Polítiques Ambientals, i de Qualitat Democràtica, Bon Govern i Transparència.

Segons fonts de la formació, es tracta d'una eixida formal per a evitar una acumulació de càrrecs, d'acord al codi ètic del partit. L'objectiu és que els huit diputats del grup d'Unides Podem continuen "amb la major fortalesa possible" el seu treball al parlament valencià.

La decisió de qui rellevarà Dalmau correspondrà al Consell Ciutadà de Podem, encara que des del partit sostenen que, de moment, "la prioritat és tancar el govern".

Una vegada deixe l'acta, entrarà com a portaveu provisional la diputada Naiara Davó, que és regidora de Guanyar Alcoi.

Aquest traspàs 'de poders' es produirà previsiblement durant els pròxims dies, després de la presa de possessió del socialista Ximo Puig com a president de la Generalitat i de la designació definitiva de tots els consellers.

next