La DANA arriba al seu punt àlgid aquest dijous

La previsió de fortes pluges deixa 255.000 alumnes hui sense classe
12 setembre 2019 06:00h
Les previsions de pluges han obligat a suspendre les classes en almenys huitanta municipis. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'avís roig per risc extrem de pluges, que poden ser torrencials, en totes les comarques d'Alacant, la Ribera Baixa i la Safor. Les previsions apunten que les pluges poden arribar a acumular 180 litres per metre quadrat en dotze hores i 90 litres per metre quadrat en una hora.

Segons l'Aemet, aquesta alerta màxima s'iniciarà a les 00.00 hores de dijous i es prolongarà fins a les 12.00 hores del mateix dia al litoral de la Ribera Baixa, a la Safor, a la Marina Alta, a la Marina Baixa i a les comarques de l'interior de la demarcació d'Alacant.

En el cas de les comarques de l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura, l'avís nivell roig començarà a les 6.00 hores de la matinada de dijous i es prolongarà fins a les 6.00 hores de divendres.

Les previsions de pluges, que poden adoptar forma de ruixats torrencials, ha obligat a suspendre les classes en, almenys, una huitantena de municipis. Així, més de 250.000 alumnes es quedaran aquest dijous en casa.

next