La DANA pot deixar aquest dimarts pluges torrencials de fins a 100 litres per metre quadrat

Els episodis de pluja més intensos poden registrar fins a 20 litres per metre quadrat en una hora
22 octubre 2019 06:00h
Les pluges poden ser de caràcter localment fort amb registres de fins a 20 litres en una hora. / MANUEL BRUQUE / EFE

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat a taronja l'avís per pluges al litoral de la demarcació de Castelló, un nivell que estarà vigent a partir de dimarts en el marc de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que aquesta setmana afectarà el País Valencià, Catalunya i Balears.

La previsió és que el temporal deixe precipitacions acumulades de 100 litres per metre quadrat en tan sols 12 hores des de la nit de dimarts al litoral de la demarcació de Castelló, que estarà en avís taronja. La resta del país estarà en avís groc per també pluges que poden arribar a acumular 60 litres per metre quadrat en 12 hores.

Durant els episodis més intensos de pluja es poden registrar fins a 20 litres per metre quadrat en una hora. A més, també dimarts es mantindran actius avisos grocs per fenòmens costaners a tot el litoral valencià.

Segons la previsió de l'Aemet, actualitzada aquest dilluns de vesprada, els avisos per risc de pluja acabarà a les 24 hores d'aquest dimarts, sense cap avís per a la jornada de dimecres.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next