Diari La Veu del País Valencià
Daniel Abreu, Kukai Dantza, La Coja Danza i Taiat Dansa duran els darrers espectacles a Dansa València

VALÈNCIA. El renovat festival de l’Institut Valencià de Cultura, Dansa València, que se celebrarà del 9 al 14 d’abril del 2019 en diversos espais de la ciutat, emergeix impulsant l’actualitat de la dansa tant estatal com valenciana. “València serà un punt de trobada del sector en el qual descobrir, des de l’abordatge diferencial, noves propostes i imaginar nous escenaris”, apunta Mar Jiménez, directora del festival.

En aquesta edició, la música i el so es converteixen en l’eix temàtic on circumscriure una diversitat de formes d’expressió. “Procurant comprendre l’evolució i investigació constant pel que fa a connexió entre so i cos”, assenyala Jiménez.

El festival avança alguns dels noms de la programació seleccionada per a aquesta edició, que presenten referents consolidats com Daniel Abreu amb la seua premiada obra La desnudez; Kukai Dantza, aquesta vegada en col·laboració amb el prestigiós coreògraf Sharon Fridman, amb qui presenten Erritu, un muntatge inspirat en els ritus ancestrals i que està preseleccionat per a set Premis Max, o el Gran Bolero de Jesús Rubio, una peça sobre l’esforç i el plaer de resistir.

També es presentarà una mostra representativa de la cartografia de l’ecosistema coreogràfic valencià amb muntatges com el Premi al Millor espectacle de Dansa de l’Institut Valencià de Cultura 2018, Médula de La Coja Dansa; Canvas of Bodies, de Taiat Dansa, que proposa una investigació coreogràfica sobre la identitat a través d’un autoretrat col·lectiu, i l’estrena del nou muntatge d’Antes Collado, Crisálida (o la venganza de Leteo), entre d’altres.

A més, Dansa València, en aquesta edició, s’obri a les Arts Vives, que tenen com a centre i raó de ser el cos humà i el tractament del moviment. Com el treball d’Alberto Cortés: Massacre en Nebraska.

This Project Works dissenya el cartell

Dansa València presenta el cartell de la seua XXXII edició. Una imatge creada per l’estudi de disseny i comunicació This Project Works. Des de l’organització del festival es va traslladar a l’estudi que el focus del projecte havia d’estar centrat en el moviment com a element que calia destacar en el treball.

This Project Works ha creat una imatge que recrea el ritme en el moviment d’un cos que desafia la gravetat i que al costat de l’ús tipogràfic aconsegueix imprimir energia a la composició, valors que el projecte havia de transmetre, a més de contemporaneïtat i excel·lència.

El cartell destaca l’eix vertebrador d’aquesta edició amb el lema ‘Sona Dansa’. “L’objectiu era trobar una imatge que donara visibilitat a un festival actual. Un cartell que recollira la diversitat de formes d’expressió de la dansa”, explica la directora del festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa