La investidura de Pedro Sánchez es votarà el 23 de juliol

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha confirmat la data aquest dimarts al matí
2 juliol 2019 11:01h
Si Pedro Sánchez no obté la majoria absoluta que necessita per a ser investit, la votació es repetirà el 25 de juliol. Imatge d'arxiu. / JAVIER BARBANCHO, ACN

VALÈNCIA. Ja hi ha data per al debat d'investidura de Pedro Sánchez. Malgrat que es parlava de dues dates possibles –el 16 o el 23 de juliol–, finalment s'ha escollit la segona. És a dir, la sessió començarà el dilluns 22 de juliol i la votació serà l'endemà, 23 de juliol. 

Si Sánchez no obté la majoria absoluta que necessita per a ser investit, la votació es repetirà el 25 de juliol. Aleshores, l'aspirant socialista només necessitarà més vots a favor que en contra per a revalidar el càrrec.

El president en funcions del govern espanyol ha parlat aquest dimarts per telèfon amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per a fixar la data de la sessió d'investidura. La conversa s'ha hagut de mantindre d'aquesta forma perquè el líder socialista està a Brussel·les des del cap de setmana –ja que s'han retardat les negociacions en la política europea–. Després de tancar la data, Batet l'ha comunicada als grups parlamentaris i l'ha feta pública en una compareixença davant dels mitjans de comunicació.

En declaracions als mitjans, Batet ha afirmat que "l'objectiu clar és que aquesta investidura prospere" i ha assegurat que no preveuen la repetició d'eleccions.

next