De classe obrera i republicans: un assaig de Josep Guia revela els inicis del cant coral al País Valencià 

L'obra amplia les dades recollides en l'exposició commemorativa del 125é aniversari de l'Orfeó Valencià El Micalet 
13 juny 2019 11:10h
El llibre es presenta aquest divendres al Col·legi Major Rector Peset. / ORFEÓ VALENCIÀ

VALÈNCIA. El llibre Els inicis del cant coral al País Valencià. L'orfeó valencià El Micalet (1893-1905), de Josep Guia, es presentarà aquest divendres, 14 de juny, al Col·legi Major Rector Peset.

L'acte començarà a les 19.30 hores, amb les intervencions de Maite Simón, editora de Publicacions de la Universitat de València (PUV); Tonetxo Pardinyes, director de la Societat Coral El Micalet; Josep Cruells, director de la Federació de Cors de Clavé; Miquel Juan, director de la Coral Giner; Josep Lluís Valldecabres, director de l'Orfeó Valencià, i l'autor, Josep Guia.

El llibre és una edició corregida i augmentada de l'exposició commemorativa del 125é aniversari de l'Orfeó Valencià El Micalet (1893-1905). Per això es combinen els texts introductoris amb reculls de premsa de l'època i les imatges relacionades. El volum facilita l'accés directe a les fonts primàries, on el lector pot trobar moltes notícies inèdites sobre cors i orfeons valencians, segons ha indicat la Universitat de València.

Així mateix, al llarg del llibre es constata com el moviment coral al País Valencià, "majoritàriament d'extracció obrera i d'ideologia republicana, va rebre l'espenta inicial dels orfeons i les agrupacions corals del Principat de Catalunya, especialment dels Cors de Clavé", assenyalen.

Josep Guia (València, 1947) és doctor en Matemàtiques i en Filologia per la Universitat de València, on ha sigut vicerector i professor del Departament d'Àlgebra.

Ha publicat treballs de recerca matemàtica, d'assaig sobre la qüestió nacional i la repressió de la dictadura franquista, així com estudis sobre literatura catalana i texts sapiencials. És membre de la Junta Directiva de la Societat Coral El Micalet.

next