Un jutjat de Barcelona cita a declarar com a investigats quatre policies més per les càrregues de l'1-O

Ja hi ha 55 agents imputats per les actuacions a la ciutat durant la jornada del referèndum
10 setembre 2019 11:10h
Segons el consistori, "no era necessari retorçar colls, fer trepitjades estant la persona a terra, donar cops a la cara o usar les defenses policials contra les extremitats superiors", i més quan els votants mostraven una actitud "pacífica". / Imatge d'arxiu

BARCELONA. El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats quatre policies nacionals més per les càrregues de l'1-O a Barcelona, segons ha avançat l'Ara i han confirmat a l'ACN fonts municipals. Ho ha fet en resposta a una petició de l'Ajuntament de Barcelona, que actua com a acusació popular.

En concret, aquests agents van intervindre a l'Escola Víctor Català de Nou Barris. Segons el consistori, "no era necessari retorçar colls, fer trepitjades estant la persona a terra, donar cops a la cara o usar les defenses policials contra les extremitats superiors", i més quan els votants mostraven una actitud "pacífica". Amb aquests, ja són 55 els policies nacionals investigats, entre ells huit caps, tots els que van dirigir el dispositiu a les escoles de Barcelona.

En el seu escrit, l'Ajuntament argumenta que en un vídeo es pot observar "de manera clara i contundent" que les persones que estan a dins de l'Escola Víctor Català estan en una actitud "escrupolosament pacífica i tranquil·la". "En cap moment es pot observar cap tipus de resistència activa, agressivitat o violència, sinó tot el contrari", afegeix.

En canvi, remarca que els agents van entrar a l'interior "sense que consti que formulin cap tipus d'avís, requeriment o advertiment". "Es pot veure com de seguida diverses persones es disposen a sortir tranquil·lament, però, tot i això, els agents els empenten per darrere amb certa agressivitat i sense cap mena de justificació", continua l'escrit.

next