Estabilitzat l'incendi forestal al Parc Natural de Serra Gelada pròxim al parc Aqualandia de Benidorm

El foc ha començat al voltant de les 18 hores en una zona de difícil accés
17 juny 2019 19:39h
S'ha declarat la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Efectius de bombers i quatre mitjans aeris treballen en l'extinció d'un incendi al Parc Natural Serra Gelada de Benidorm (la Marina Baixa), que ha obligat a declarar la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) per la seua proximitat al parc d'Aqualandia, segons han explicat el 112 i el Consorci Provincial de Bombers. El foc s'ha estabilitzat al voltant de les 20.20 hores.

L'incendi s'ha produït prop de les 18 hores al Parc Natural de Serra Gelada, en una zona de "molt difícil accessibilitat i molt escarpada", segons fonts del Consorci Provincial, que expliquen que, ateses les característiques del terreny i, per tant, el temps que tardarien a arribar els bombers a peu, s'ha decidit mobilitzar els mitjans aeris des del principi per a realitzar contínues descàrregues d'aigua.

En un primer moment, s'ha posat en marxa un Despatx Automàtic Ampliat, amb quatre unitats del consorci, dues unitats forestals amb les seues autobombes i dos mitjans aeris. Més tard, s'han mobilitzat altres dos mitjans aeris, per la qual cosa un total de quatre treballen en l'operatiu.

S'ha declarat la situació 1 del PEIF –la que es decreta davant la proximitat de llocs on hi ha persones– per la proximitat al parc d'Aqualandia, ha detallat el 112. En concret, segons fonts del Consorci, el foc es troba a l'altre costat de la muntanya en què se situa el complex d'oci.

next