Extingit l'incendi forestal de Castell de Castells després de cremar 7 hectàrees

Les flames van començar a Benigembla aquest diumenge a la vesprada
15 abril 2019 09:02h
El foc es va iniciar a Benigembla i ha acabat afectant Castell de Castells. / GVA 112

VALÈNCIA. L'incendi forestal declarat aquest diumenge a Castell de Castells (la Marina Alta) es va donar per extingit aquest dilluns a les 20 hores després de cremar 7 hectàrees, segons van informar el Centre de Coordinació d'Emergències.

El foc es va iniciar el passat diumenge, 14 d'abril, al voltant de les 15.30 hores al terme de Benigembla (la Marina Alta), però una hora després va prendre direcció cap a Castell de Castells.

A primera hora del matí de dilluns un mitjà aeri va estar treballant sobre la zona per a refrescar el terreny, així com dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues autobombes, tres vehicles de bombers de la Diputació d'Alacant i un agent mediambiental.

També estava prevista la incorporació de l'helicòpter Kamov del Ministeri d'Agricultura, encara que finalment no va ser necessari, ja que es van considerar suficients els recursos que estaven en la zona. 

Les flames van començar a Benigembla 

El foc es va declarar aquest diumenge vora les 15.30 hores a Benigembla i sobre les 16.40 hores va canviar d'ubicació fins a afectar la zona de Castell de Castells. 

Segons va informar el servei d'Emergències 112 de la Generalitat al seu compte de Twitter, cinc autobombes van estar treballant des de primera hora de la vesprada de diumenge en l'extinció de les flames, a les quals s'hi van sumar huit mitjans aeris i una unitat de prevenció. A més, es va activar l'IGP-1, ja que el foc amenaçava béns no forestals i els treballs d'extinció eren complicats a causa del fort vent de ponent, les altes temperatures, els alts pins i la difícil accessibilitat.

Emergències de la Generalitat va informar que l'helicòpter Kamov havia sigut mobilitzat per a col·laborar en les tasques d'extinció. Els bombers van indicar que aquestes tasques estaven sent complicades perquè durant la vesprada bufava un fort vent de ponent i, en algunes zones, les temperatures arribaven als 29 o 30 graus, a més que hi ha llocs de difícil accessibilitat i els pins en la zona afectada són molt alts.

Al voltant de les 20 hores d'aquest diumenge es va retirar el Kamov del Ministeri i quatre dels mitjans aeris. Finalment, a les 20.35 hores, aproximadament, l'incendi es va donar per estabilitzat.


next