Decretat l'avís taronja per ratxes de fins a 130 km/h a Castelló i 90 a l'interior de València i Alacant

L'Ajuntament de València ha acordat el tancament de tots els parcs i jardins de la ciutat davant el fort vent
2 febrer 2019 10:45h

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l'avís taronja (risc important) per ratxes de vent, que podran arribar puntualment fins a 130 quilòmetres per hora a tota la demarcació de Castelló i 90 a l'interior sud de València i l'interior nord d'Alacant. La resta d'aquestes dues demarcacions està en avís groc (risc), també per fort vent.

En eixe sentit, l'Ajuntament de València ha informat que els parcs i jardins de la ciutat que estiguen voltats amb mur romandran tancats al públic durant tota la jornada davant l'avís per vent. Des del consistori també aconsellen a la ciutadania que extreme la precaució als carrers arbolats pel risc derivat del vent sobre els arbres.

Aquest dissabte estarà marcat per les ratxes molt fortes de l'oest i nord-oest, sobretot a Castelló. En la meitat nord, la jornada ha arrancat amb intervals nuvolosos i amb probabilitat de precipitacions a l'interior del País Valencià, amb una cota de neu que baixarà de 700 a 400 metres al final del dia.

En la resta de la regió també hi haurà intervals nuvolosos i les temperatures aniran en descens, sobretot les màximes, amb gelades febles en punts de l'interior de la meitat nord.

Temperatures i preemergència per incendis

Els termòmetres oscil·laran entre 18 i 8 graus a la ciutat de València; 17 i 9, a Alacant capital, i 17 i 7, a Castelló de la Plana. El mercuri anotarà els valors més baixos en la localitat de Morella (els Ports), amb màximes que no passaran de 6 graus i mínimes de fins a -1.

L'avís per vent està acompanyat del nivell de preemergència per incendis forestals, en nivell taronja (risc alt) en tot el País Valencià, segons el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat.

Per a aquest diumenge, l'Agència de Meteorologia preveu que continuen les ratxes molt fortes de vent del nord-oest a les demarcacions de Castelló i Alacant. El cel estarà poc nuvolós o buidat i les temperatures es mantindran sense canvis o en descens, de nou amb gelades a l'interior de la meitat nord, febles en punts de la resta de l'interior.

Incidents a la demarcació de València

A conseqüència de les fortes ratxes, el Consorci Provincial de Bombers de València ha atés onze incidents relacionats amb el vent des de les 23 hores d'aquest passat divendres. La majoria de les incidències han sigut per la caiguda d'arbres, però també pel despreniment d'una carpa o una canaleta, a les localitats de Gandia (la Safor), Catarroja (l'Horta Sud), al barri de La Canyada a Paterna (l'Horta Oest), Burjassot (l'Horta Nord), Cullera (la Ribera Baixa), Montcada (l'Horta Nord), Torrent (l'Horta Oest), Llombai (la Ribera Alta), l'Olleria (la Vall d'Albaida) i Aiora (la Vall d'Aiora).

next