Decreten una ordre d'allunyament per a quatre trilers cap als turistes de Benidorm

Cinc persones han sigut detingudes per formar part d'una banda que es dedicava a robar a les víctimes si decidien no apostar
16 agost 2019 12:04h
La Policia Nacional ha recordat que en el joc de triler "mai es guanya" perquè és una estafa. / POLICIA NACIONAL

VALÈNCIA. Agents de la Policia Nacional han desarticulat una banda organitzada de trilers a Benidorm (la Marina Baixa) amb la detenció de cinc persones que sumen en conjunt més de 60 antecedents policials. Per a quatre d'elles s'ha decretat una ordre d'allunyament respecte a les zones de major afluència turística de la ciutat. La banda presumptament robava a les víctimes, la majoria estrangers o d'edat avançada, si aquestes decidien no apostar en el joc de triler.

Segons un comunicat de la Policia Nacional, la banda estava formada per cinc integrants, tres homes i dues dones de 32 i 63 anys. El jutjat d'instrucció número 1 ha decretat per a quatre d'ells aquesta ordre d'allunyament. 

Aquest grup especialitzat es dedicava a realitzar el joc de triler als carrers de major afluència de la capital turística de la Costa Blanca amb una improvisada taula de joc feta amb una caixa de cartó. Cada arrestat exercia un paper dins de l'estafa: el que s'encarregava de la bola (triler), els que feien la vigilància per a avisar en cas de presència policial (aiguaders) i els ganxos, figura fonamental perquè simulaven apostar i guanyar i incitaven la víctima a fer el mateix. 

A més, un altre membre del grup es col·locava darrere de l'enganyat i vigilava el contingut de la cartera. Si la víctima decidia no apostar, en algunes ocasions aquest últim s'apoderava amb facilitat de la cartera i fugia davant el desconcert de la persona enganyada. 

La Policia Nacional ha recordat que en el joc de triler "mai es guanya" perquè és una estafa. El cos policial ha advertit que aquests grups solen tractar de cometre aquesta activitat delictiva en les zones turístiques, fires i mercats ambulants.

next