Defensa aplica la normativa i no hi haurà banderes a mitja asta per Setmana Santa

Una "excepció" dictada pel govern de Mariano Rajoy va permetre que les banderes lluïren a mitja asta en la Pasqua de l'any passat
10 abril 2019 17:10h
El govern estatal ha pres aquesta decisió sent "profundament respectuós amb les creences religioses. Imatge d'arxiu. / EFE

ALACANT. El ministeri de Defensa aplicarà enguany la normativa vigent i no permetrà que durant la pròxima Setmana Santa onegen les banderes a mitja asta als edificis militars.

Així ho ha explicat aquest dimecres la ministra de Defensa, Margarita Robles, durant una visita a la seu del Comandament d'Operacions Especials de l'Exèrcit de Terra, més coneguts com a 'boines verdes', a Alacant, on ha recordat que les banderes sí que van lluir a mitja asta l'any passat en la Pasqua per una "excepció" dictada pel govern estatal anterior, encapçalat per Mariano Rajoy.

Robles ha insistit que les banderes onejaran amb normalitat durant la Setmana Santa del 2019, ja que "qualsevol altra resolució seria alterar la normativa vigent". Així mateix, ha afegit que el govern estatal ha pres aquesta decisió sent "profundament respectuós amb les creences religioses i amb la Setmana Santa".

"Ens sembla (la Setmana Santa) una cosa molt important des del punt cultural i espiritual però no cal barrejar una cosa amb una altra", ha apuntat la ministra, qui, en tot cas, ha defensat que "els militars que vulguen participar voluntàriament en les processons o celebracions" de la Pasqua "ho facen".

Robles ha qualificat aquest debat d'"anècdota" i ha afegit que el veritablement important de les Forces Armades és que estan formades per uns 120.000 homes i dones que es regeixen pel "rigor, l'eficàcia, l'honor i la convicció", i que són un "orgull" i "un punt de referència a Europa i en l'Aliança Atlàntica".

next