El Defensor del Poble demana un Parc d'Habitatge d'Emergència Social per "l'excessiva demora" de les VPO

La Conselleria d'Habitatge ha adjudicat 30 habitatges protegits al juny i juliol
15 agost 2019 12:18h
El Defensor del Poble considera que hi ha situacions que requereixen una solució immediata. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Defensor del Poble ha sol·licitat al govern valencià que cree un Parc d'Habitatge d'Emergència Social per a oferir allotjament temporal "de forma immediata" a persones i unitats familiars que es troben en "greu dificultat habitacional" davant "l'excessiva demora" a la qual han de fer front els sol·licitants d'habitatges públics protegits, que pot allargar-se anys.

Així, en el seu informe del 2018, consultat per Europa Press, ha assenyalat que existeixen determinades situacions que requereixen "una solució immediata". Entre elles, els llançaments imminents d'habitatge com a conseqüència d'un procés de desnonament judicial, situacions de violència de gènere o habitatges amb deficients condicions d'habitabilitat.

Per això, ha apuntat que la Generalitat "ha de preveure noves vies", com ara la creació d'un parc d'habitatges d'emergència social per a donar resposta a aquestes situacions, especialment quan afecten persones particularment vulnerables, com són els menors d'edat i les famílies en risc d'exclusió social.

Si escau, seria "necessari modificar" el Reglament d'adjudicació d'habitatge protegit per a "incorporar un procediment d'adjudicació específic per a atendre les sol·licituds d'aquests habitatges".

Per això, ha sol·licitat a la Conselleria que inicie els tràmits oportuns per a crear un Parc d'Habitatge d'Emergència Social per a oferir allotjament temporal de forma immediata a persones i unitats familiars que es troben en greu dificultat habitacional.

Segons les dades facilitades aquest dimecres per la Generalitat, la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), va assignar durant els mesos de juny i juliol un total de 30 habitatges protegits a tot el País Valencià "aplicant els criteris socials que prioritzen els col·lectius amb majors dificultats per a accedir a un habitatge digne".

Dels 30 habitatges assignats al juny i juliol, tres han sigut per a famílies afectades per un desnonament derivat d'una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer, i dos a víctimes de violència masclista.

A més, en aquest mes d'agost està prevista l'assignació d'altres 26 habitatges d'EVha als municipis de Castelló de la Plana, el Pilar de la Foradada, Torrevella, Alacant, La Nucia, Paterna i Gandia.

next