Autoritzada la celebració de quatre manifestacions pel 9 d'Octubre a València

La tradicional manifestació de la coordinadora del 9 d'Octubre, la Coordinadora Obrera Sindical, una concentració antitaurina i una marxa de blavera coincidiran pels carrers del centre de València el proper dimecres
7 octubre 2019 13:03h
Totes les manifestacions començaran entre les 18.00 hores i les 18.30 hores. / DANIE GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La delegació del govern espanyol al País Valencià ha comunicat aquest dilluns a les entitats que han demanat celebrar una manifestació el 9 d'Octubre si aquesta s'ha autoritzat o no i, en cas afirmatiu, el seu recorregut i horari. Així, des de la delegació s'ha confirmat la celebració de la tradicional manifestació de la Comissió 9 d'Octubre i Intersindical, que mantindrà el seu recorregut i horari habituals.

Així, la marxa començarà a les 18.30h del dimecres 9 d'octubre a la plaça de Sant Agustí i està previst que finalitze a les 21.00 hores a la plaça d'Amèrica, al costat de les escales del Pont de la Mar. Al mateix temps eixirà del mateix lloc la Coordinadora Obrera Sindical, la marxa de la qual conclourà a les 22.30h i farà el mateix recorregut que l'anterior.

Aquestes, però, no són les úniques marxes confirmades. El col·lectiu blaver Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, també eixirà al carrer el dimecre, i ho farà també des del punt d'eixida de la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre. La seua manifestació començarà a les 18.00 hores, també a la plaça de Sant Agustí, i acabarà a les 21.00h a la plaça d'Alfons el Magnànim.

Finalment, la delegació del govern espanyol ha autoritzat una concentració en contra de la tauromàquia de 17 hores a 18 hores en la cantonada entre el carrer de Xàtiva i l'avinguda del Marqués de Sotelo.

Segons ha informat la delegació del govern espanyol, l'objectiu ha sigut tractar d'evitar que coincidisquen entitats organitzadores amb ideologies de diferent signe a l'inici de les marxes, amb la finalitat de conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic d'aquests actes. Per això s'ha decidit retardar la manifestació de la Coordinadora Obrera Sindical a les 18.30h, tot i que ells havien demanat començar a les 18.00h.

Després de la junta local de seguretat celebrada la setmana passada a l'Ajuntament de València, el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, va anunciar un nombre d'efectius policials similar al de l'any passat per a garantir el desenvolupament pacífic de la jornada festiva. Així, va indicar que, com el 2018, a les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) dependents de la Prefectura Superior de Policia valenciana se sumaran unitats dependents de prefectures d'altres comunitats autònomes. Aquests cossos especialitzats treballaran al costat de la resta d'efectius policials.

Per a l'elaboració d'aquest dispositiu s'han dut a terme diverses reunions prèvies de caràcter tècnic que han sigut coordinades des de la delegació del govern espanyol i la subdelegació del govern espanyol a València junt amb l'Ajuntament de València i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next