Demòcrates Valencians demana el vot per a Joan Baldoví

El partit de centredreta lamenta no haver-se bastit una candidatura unitària però confia que el cap de llista de Més Compromís "defense els interessos valencians davant l'Estat"
7 novembre 2019 12:24h
Imatge d'arxiu de l'assemblea de Demòcrates Valencians celebrada a Gandia a principis d'octubre. / DLV

VALÈNCIA. La Comissió Executiva de Demòcrates Valencians ha acordat instar els seus simpatitzants a votar el pròxim 10 de novembre la candidatura de Més Compromís que lidera Joan Baldoví. En un comunicat, la formació de centredreta assenyala que "l'única opció a tindre en compte" en les eleccions del 10 de novembre és "aquella que defensen persones com Joan Baldoví, que tot i presentar-se en coalició amb una força estatal, ha demostrat en alguna ocasió defendre els interessos de la societat valenciana davant de l'Estat".

En el comunicat, el partit recorda que Demòcrates Valencians no es presenta a les eleccions generals i lamenta que no s'haja "escoltat" la proposta de la formació de formar una "gran coalició" entre "totes les forces que realment defensen els interessos dels valencians". El partit explica que la situació "d'infrafinançament i dèficit que es va acumulant any rere any ofegant la Comunitat Valenciana" fa que s'haja de fer ús "del principi del mal menor".

En aquest sentit, consideren que l'opció política que representa Baldoví és, en aquestes eleccions, la que més entronca amb els principis de Demòcrates Valencians.

En el comunicat, Demòcrates Valencians considera "gravíssima la falta de trellat, de cultura democràtica i de consens que ha caracteritzat les organitzacions polítiques d'àmbit estatal i que com a conseqüència han provocat quatre eleccions generals en quatre anys". "Probablement com a resultat d'eixa inestabilitat i del descrèdit dels partits 'tradicionals' han aparegut noves opcions que han ocupat espais extremistes en el espectre polític espanyol, que són al nostre parer el principal perill que amenaça la convivència i el progrés que tant d'esforç ens ha costat construir. Efectivament, des de la dreta radical, rància i involucionista se'ns vol retornat al passat fosc i autoritari, tot apel·lant a instints primaris i viscerals, i des de l'esquerra radical es vol afonar, amb propostes econòmiques populistes que s'han demostrat suïcides, el model econòmic que sosté, amb molta dificultat, l'estat de benestar que tant ha costat construir", afegeixen.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next